Sightseeing Vancouver

Dinsdag 24 maart 2009

Hoewel het nog wel bewolkt is, is het gelukkig ook droog vandaag. Een prima dag om de bezienswaardigheden van Vancouver te bezoeken. Ons hotel is midden in de stad, dus we kunnen alles prima lopend af. Hier in Vancouver is het allemaal wel veel gezelliger op straat dan in de binnenstad van Calgary. Het is ook drukker op straat en helaas hebben ze ook hier veel problemen met daklozen en drugsverslaafden op straat. In Calgary zie je dat eigelijk niet zo erg. Dat is een beetje het nadeel van een onbekende stad, voor je het weet zit je in een wijk waar je beter niet zou kunnen komen. Gelukkig zijn wij als Europeanen wel wat gewend. De kinderen hadden het allemaal niet eens zo in de gaten.

_3007280Eerst gingen we op weg naar de Vancouver lookout. Vanaf die toren konden we over de hele stad uitkijken. De toren is ongeveer 130 meter hoog, iets minder hoog dan die van Calgary (160 Meter). Je gaat omhoog met een glazen lift, die aan de buitenkant van de toren zit, dus je kunt naar buiten kijken terwijl je omhoog gaat, erg stoer!


_3007309Na de lookout lopen we langs een stoomklok. Je kunt het binnenwerk zien door de glazen panelen aan de zijkanten. Iedere 15 minuten zou de stoomfluit af moeten gaan, maar daar hebben we niet op staan wachten.


_3007319Daarna namen we een van de vele pontjes over het water (False Creek). Deze bracht ons naar Granville island. Hier is een grote overdekte markt en zijn veel leuke winkeltjes. Voor de kinderen was vooral de KidsMarket interessant. Naast allerlei speelgoedwinkeltjes was hier een overdekt speelparadijs, waar we een tijd hebben doorgebracht.


_3007341Uiteindelijk liepen we weer over de brug terug de stad in en naar ons hotel. Na even uitgeblazen te hebben, gingen we weer terug naar de Vancouver lookout. Dit keer om de lichtjes van de stad te zien in het donker. Dat zag er erg mooi uit!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.