Eindelijk lente?

Vrijdag 20 maart 2009
Het lijkt erop dat het ook hier dan toch eindelijk lente gaat worden. De temperaturen overdag zijn opgelopen tot een graad of tien (alhoewel het ‘s nachts nog flink koud kan zijn). Dat betekent dat alle sneeuw en ijs die er sinds een maand of zo ligt, nu eindelijk gaat wegsmelten. Dat heeft zo zijn voordelen voor de kinderen: lekker spetteren in de plassen.
Inmiddels hebben de kinderen ook hun tweede rapport gekregen, Ze doen het allebei heel goed op school. Eline blinkt uit in wiskunde en ook haar taal gaat vooruit. Peter heeft een hoog cijfer voor lezen, maar moet alleen leren zijn pen goed vast te houden. Verder scoren ze allebei gemiddeld tot boven gemiddeld voor alle andere vakken. Een prima rapport dus!


Het commentaar van de juf van Eline:
Eline is een beleefde en ijverige leerlinge, die haar verantwoordelijkheden om te leren serieus neemt. Ze is lief en vriendelijk en daardoor een populaire klasgenote. Ik heb genoten van de manier waarop Eline over haar familie en banden met Holland vertelt.
Hoewel ze op een hoog niveau functioneert, krijgt Eline nog steeds ondersteuning in het leren van de Engelse taal. Dit zal zo blijven in de komende periode.

Sterke punten:
- begrijpen en toepassen van wiskundige concepten
- vragen om toelichting als ze dingen niet begrijpt
- ze zorgt voor een hoge kwaliteit van haar werk

Aandachtspunten:
- niet te veel praten in de klas
- luisteren naar en meedoen met groepsdiscussiesHet commentaar van de juf van Peter:
Peter kan alle hoofdletters en kleine letters van het alfabet herkennen. Hij kan de meeste letters uitspreken. Peter kan veel woorden lezen, zoals ‘not, down, is, see, the make en look’. Peter begrijpt hoe je moet rijmen en maakt zijn eigen rijmwoorden. Hij kan tegenstellingen benoemen, zoals up/down, hot/cold, day/night. Peter werkt met de ESL-juf aan zijn engelse taal.

Peter moet oefenen om zijn potlood goed vast te houden bij schrijven en kleuren. Ook moet hij leren de letters aan de bovenkant te beginnen in plaats van aan de onderkant.

Peter herkent de kleuren en vormen, die we in de klas hebben besproken. Hij herkent de getallen tot 100. Hij telt tot 39 en daana met hulp bij de tientallen ook door tot 100. Hij maakt patronen met twee en drie kleuren. Hij doet simpele optel- en aftrek problemen met hulp van tellen en uit zijn hoofd.

Ga zo door!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.