Family day

16 februari 2009
Vandaag was het een vrije dag in Calgary (en heel Alberta). Family day: een dag ingesteld om met je gezin door te brengen. Het is niet al te koud en zonnig weer. Een mooie dag dus om een bezoekje te brengen aan de dierentuin. Sinds een paar dagen hebben ze daar twee koala’s op bezoek uit de dierentuin van San Diego. Peter is helemaal gek van koala’s, dus zodra hij van dat nieuwtje hoort, moeten we zeker eens langs.

De koala krabt zich!

De koala krabt zich!

We krijgen een glimps van zijn snuit te zien

We krijgen een glimps van zijn snuit te zien


We hebben geluk. Als we de koala’s zien, komt een van de twee af en toe even overeind om zich te krabben of even te gaan verzitten. Het is blijkbaar een hele gebeurtenis volgens de oppasser die ons van alles verteld over de koala’s. Normaal zitten ze praktisch de hele dag te slapen.


Peter kan er geen genoeg van krijgen en ook Eline is bijna niet bij de koala’s weg te slaan.

De roggen zwemmen vlakbij

De roggen zwemmen vlakbij


Ook de stingrays (roggen) zijn weer terug.


Vorig jaar is de hele tank met zo’n 40 roggen doodgegaan. Na een heel circus van onderzoeken blijkt nu dat er te weinig zuurstof in het water zat. Er zijn nu dus weer roggen in de tank (eentje heeft het overleefd, de rest zijn nieuwe) en er is een compleet nieuwe zuurstof installatie aangebracht.


We mogen ze helaas niet meer aaien, maar het is toch erg leuk om ze zo vlakbij langs te zien glijden door het water.
Eline en Peter luisteren naar een oppasser

Eline en Peter luisteren naar een oppasser

Eline met giraffenvoet en Peter met een nekwervel

Eline met giraffenvoet en Peter met een nekwervel

Waarschijnlijk omdat het family day is, zitten overal door de dierentuin oppassers die ons van alles uitleggen over de dieren. Bij de giraffen en nijlpaarden mogen de kinderen voelen aan een stukje zebravel, een giraffenvoet, de nekwervel van een giraffe, een stuk tand van een nijlpaard en de haren uit de staart van een giraffe.

De hele dag vermaken we ons verder ook nog met de andere dieren (o.a. de nijlpaarden, gorilla’s en otters) en ‘s avonds gaan we lekker uit eten met zijn allen, een geslaagde family day.

Blijft indrukwekkend, zo'n grote kat

Blijft indrukwekkend, zo'n grote kat

Ach, wat een schatje

Ach, wat een schatje

Snowy owl

Snowy owl

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.