Student convention

Donderdag 5 februari 2009
Vandaag is op school weer de ‘student convention’. De leerlingen kunnen uit verschillende dingen kiezen om te doen die dag. Peter kan in de ochtend meedoen aan twee dingen en Eline, die de hele dag op school zit, aan drie dingen.

Peter en de spullen die hij kreeg van de agent

Peter en de spullen die hij kreeg van de agent

Peter doet eerst mee aan de ‘outdoor adventure’ met een groepje kinderen. Ze krijgen een kaart van het terrein naast de school en moeten op zoek gaan naar vier vlaggen. Bij iedere vlag moeten ze een opdracht uitvoeren. Zo moet hij langs een touw omhoog klauteren, een tentje bouwen en andere manieren bedenken om warm te blijven om warm te blijven en leert hij dat konijnen hun keutels nog een keer opeten. (Dat laatste moet natuurlijk uitgebreid verteld worden thuis).

Daarna heeft Peter een ontmoeting met een politie agent. Die vertelt over zijn werk en ze mogen zelfs even in de politie auto zitten! Peter heeft in ieder geval een geweldige ochtend gehad.

Eline en de dingen die ze gemaakt heeft

Eline en de dingen die ze gemaakt heeft

Eline doet vandaag vooral veel knutseldingen, alhoewel ze ook erg graag aan de ‘outdoor adventure’ had meegedaan. Ze maakt een fotolijstje met een mozaiekje erop, een kikker van kralen en een kopje van klei. Ook voor haar was het dus een hele leuke dag.
Als het bijna avond is moet en zal Eline nog even haar nieuwe fiets uitproberen. Er is niet veel ruimte om te fietsen, alleen de stoep is vrij van sneeuw. Ze fietsen dus heen en weer over de stoep.


Eline had een mazzeltje dat we die fiets zagen staan in de speelgoedwinkel. We waren helemaal niet van plan om een fiets te kopen, maar dit buitenkansje konden we niet laten lopen, afgeprijsd van 200 voor 70 dollar (iets van 45 euro). Het is het showmodel, dus hier en daar zit een krasje op het stuur en het achterspatbord, maar ja, een fietstochtje en die zitten er sowieso al op. Peter heeft iets minder mazzel en moet nu wachten totdat we Eline’s oude K3-fiets groen gespoten hebben. Hij vindt het gelukkig allemaal prima en heeft ook al een paar stoere stickers uitgezocht. Maar ja, nou schieten die ouders weer niet op met spuiten. Voorlopig moet hij het dus nog even met zijn oude fietsje doen…

Eline op haar nieuwe fiets

Eline op haar nieuwe fiets

Er is een klein stukje voetpad vrij om op te rijden

Er is een klein stukje voetpad vrij om op te rijden

Peter moet nog even op zijn oude fiets

Peter moet nog even op zijn oude fiets

Hij is eigenlijk nog een beeeetje te groot

Hij is eigenlijk nog een beeeetje te groot

Peter moet nog even geduld hebben

Peter moet nog even geduld hebben

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.