Math Fair

Donderdag 29 januari 2009
Vandaag was het een beetje een speciale dag op school. De kinderen hielden een wiskunde markt op school. Alle kinderen hadden een wiskundig probleem toegewezen gekregen en stonden met een ‘kraampje’ met dat probleem. De ouders konden langslopen en de wiskunde problemen proberen op te lossen.
Het was een leuke middag. Peter en Eline waren al een paar weken aan het oefenen en hadden hard gewerkt om hun kraampjes zo mooi mogelijk te maken.

Peter voor zijn kraampje

Peter voor zijn kraampje

Peter lost zijn eigen probleem op

Peter lost zijn eigen probleem op

Eline en haar vriendinnen voor hun kraampje

Eline en haar vriendinnen voor hun kraampje

Bij Peter moesten we drie vierkanten maken uit verschillende stukjes papier en plastic: “Double Jigsaw”. Bij Eline en haar vriendinnen Danielle en Nisa moesten we van pennies die in een driehoek gelegd waren, een cirkel maken: “Sliding Pennies”. Het was leuk om te zien hoe alle kinderen hun best deden om de problemen uit te leggen en trots waren op hun kraampje.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.