IJsbeelden

Zondag 25 januari 2009
_3006819Lake Louise staat dit weekend in het teken van ijsbeelden maken. Daar gaan we vandaag een kijkje nemen. Het is weer berekoud vanochtend. Als we het hotel uitlopen om ergens te gaan ontbijten, hebben we al na 100meter spijt dat we niet met de auto zijn gegaan. Na het ontbijt sturen we dan ook papa om de auto te gaan halen, terwijl wij lekker bij de open haard zitten. Het duurt even voordat Rob de auto op gang heeft “het leek wel een dieselmotor”, maar uiteindelijk kunnen we dan toch op weg naar Lake Louise.
Onderweg zien de bergen er weer prachtig uit, sneeuw en zon. Wanneer we langs de rivier rijden, zien we het stoom ervan af komen, zo koud is het.

_3006732In Lake Louise stoppen we eerst bij het informatie centrum. Daar kunnen de kinderen zelf proberen een beeldje uit ijs te maken. Dat is nog best moeilijk, maar Peter en Eline hebben er behoorlijk wat lol in en zo in het zonnetje is het best uit te houden.
Daarna gaan we even naar binnen om op te warmen. Daar kunnen de kinderen een masker knutselen en geschminkt worden. Het schminken hoeft niet zo nodig, maar een masker maken willen ze wel.

_3006768_3006772P1000595Als we uitgeknutseld zijn, gaan we naar het meer. Daar zijn de ijsbeelden. Eerst gaan we met zijn allen schaatsen op het meer. Daar hebben ze weer een ijspaleis op gebouwd, wat er weer mooi uit ziet.


Na het schaatsen bekijken we de ijsbeelden. De meesten hebben een cougar, die verschillende prooien besluipt en bespringt. Waarschijnlijk was dat de opdracht voor de wedstrijd. We hebben niet gezien wie de winnaar was, maar ze zagen er allemaal prachtig uit.


_3006810
Binnen warmen we weer even op met een kop warme chocolademelk en dan is het weer tijd om naar huis te rijden, morgen weer gewoon aan het werk en naar school!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.