Even een berichtje

Maandag 19 januari 2009

Zonsondergang

Zonsondergang

De afgelopen week is voorbij gegaan zonder veel bijzonderheden. We genieten elke dag van de mooie zonsop- en ondergangen. Daar hebben we snel wat foto’s van gemaakt. Vooral de bergen zien er dan bijzonder uit.

Na een koude tijd, is het nu begonnen met dooien, maar voordat het zover was, heeft Peter in de tuin nog een mooi sneeuwfort gemaakt. Die enorme berg sneeuw smelt maar langzaam weg, net als het sneeuw/ijs op de straten trouwens.

Peter in de sneeuw

Peter in de sneeuw

Hard aan het werk

Hard aan het werk

We bouwen een sneeuwfort

We bouwen een sneeuwfort

De bergen vanaf het schoolplein

De bergen vanaf het schoolplein


Op school doen de kinderen allerlei leuke dingen. Vorige week hadden ze pyama dag, ze mochten dus allebei in hun pyama’s naar school. Ze konden in de pauze warme chocolademelk kopen. Ook heeft Eline zelf vanille ijs gemaakt. Gedurende de week hadden ze ook volleybal lessen tijdens het gymmen.
Deze week komt Alberta Opera een uitvoering geven van het sprookje ‘Roodkapje’ en hebben ze weer een pizzalunch.

Ikzelf ben ook weer lekker bezig op school. Twee keer in de week lees ik met een meisje om haar vooruit te helpen met lezen. Op woensdagochtend ben ik bij Peter in de klas om leesboekjes uit te delen, die de kleuters thuis kunnen lezen met hun ouders. Ook Peter leert nu al lezen en kan al aardig wat woordjes lezen.
Ook ben ik nu dan toch lid geworden van de schoolcouncil (een soort ouderrraad). Ik zit bij de vergaderingen van de overkoepelende organisaties en rapporteer daarover terug aan de schoolcouncil. Tot slot help ik bij het realiseren van meer beplanting op het toch wel wat kale schoolplein. Voor dat laatste is inmiddels een plan gemaakt door een landschapsarchitect en moeten we nu op zoek naar financiele middelen, subsidies en donaties. Het is leuk om een keer mee te maken hoe dit hier allemaal in zijn werk gaat.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.