Kerst

Vrijdag 26 december 2008

Onze boom

Onze boom

Het gekke aan kerst hier, is dat er heel veel voor wordt voorbereid, en dat het dan vervolgens maar een dag duurt. Een tweede kerstdag zoals wij de kennen, hebben ze hier niet. Vandaag is het hier boxing day, wat voornamelijk inhoudt dat de grote uitverkoop begint. Als goed geintegreerde Canadees is Rob vanochtend ook al op pad geweest, de gek. Om 6 uur ‘s ochtends ging een van de grote electronica-ketens al open om te beginnen met de uitverkoop. Ik heb niet eens gemerkt dat hij wegging, maar om kwart voor zeven stond ook hij al in de rij voor een kleurenprinter en wat computergeheugen. Het is inderdaad een behoorlijk stuk goedkoper, maar om daarvoor nou om 6 uur op te staan….


Reindier oats strooien

Reindier oats strooien

Reindeer oats

Reindeer oats

De eerste kerstdag zijn we lekker rustig thuis gebleven. Uiteraard begonnen we de ochtend met het uitpakken van de vele kado’s die onder de kerstboom lagen. Ook had Santa een paar kadootjes gebracht. Om de rendieren van Santa te voeren hadden de kinderen de avond van tevoren al reindeer oatmeal gestrooid. Dan konden ze een beetje op krachten komen, terwijl de kerstman de kadootjes binnenbrengt (en de koekjes en de melk opmaakt die we binnen voor hem klaar hebben gezet).

Familie  Buis geniet mee

Familie Buis geniet mee

Bij het uitpakken hebben we gezellig geskyped met opa en opoe, Alfons en Tine en de kinderen. Daar was het natuurlijk al tijd voor het avondeten en werd er al volop gebouwd aan de lego-kadootjes. Daarna was het tijd om ook opa en oma Kaandorp gelukkig kerstfeest te wensen en Ton en Wendy met de kinderen die daar ook waren. Blijkbaar komt de kerstman tegenwoordig ook in Nederland, want ook daar werd volop gespeeld. Iedereen trouwens heel hartelijk bedankt voor alle kadootjes, kaarten en emails die we ook dit jaar weer hebben ontvangen!

Samen kado's uitpakken

Samen kado's uitpakken

Peter krijgt een Nintendo

Peter krijgt een Nintendo

Eline krijgt een keyboard

Eline krijgt een keyboard

Peter en zijn Nintendo

Peter en zijn Nintendo

Samen k'nex bouwen

Samen k'nex bouwen

Eline zorgt voor de muziek

Eline zorgt voor de muziek

Het diner

Het diner

De rest van de tijd hebben de kinderen heerlijk met hun kadootjes kunnen spelen. Ondertussen stond de kalkoen in de oven en hebben we ook vandaag weer genoten van een traditionele kalkoenmaaltijd.
Na een kerstfilm (polar express) werd het dan toch tijd om naar bed te gaan en was dat het einde van een gezellige kerstdag.

Ons logeetje, Marshmallow

Ons logeetje, Marshmallow

We hebben trouwens tijdens de kerstdagen een logeetje: Marshmallow. Dit is het vogeltje dat normaal bij Peter in de klas staat. Omdat de juf deze kerstdagen op vakantie is, zochten ze een adres voor hem. Peter wil dolgraag een huisdier, maar die mogen we niet in ons huurhuis (mooi excuus voor ons). Toen het briefje thuiskwam met het verzoek om Marshmallow twee weekjes te verzorgen, begon Peter daar natuurlijk gelijk over. Dus hebben we nu vor twee weken een zebravinkje in huis. Wel gezellig hoor, dat gekwetter!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.