A Christmas Moosical

Dinsdag 16 december 2008
Vandaag is de uitvoering waar de kinderen de afgelopen tijd heel veel voor geoefend hebben: een kerstmis musical. Het gaat over een Eland, Marty the Moose, die wil leren vliegen. Hij wil graag meedoen met de rendieren die tijdens de kerstdagen de hele wereld over vliegen om kadootjes naar alle kinderen te brengen.

Het is de magische kerstavond, dus uiteraard lukt het aan het einde van het stuk om daadwerkelijk te vliegen. Alle kinderen spelen een figuur uit de kerstverhalen. De kinderen uit de kleuterklas zijn ‘candy canes’. De kinderen uit de eerste klas zijn ‘elves’ (de hulpjes van de kerstman) en ‘sugar plum fairies’. De kinderen uit de tweede klas zijn speelgoed soldaatjes en sneeuwpoppen. De kinderen uit de derde klas zijn bomen en rendieren.

V.l.n.r. de soldaatjes en sneeuwmannen, de rendieren en bomen, de sugar plum fairies en elves, de zuustokken

V.l.n.r. de soldaatjes en sneeuwmannen, de rendieren en bomen, de sugar plum fairies en elves, de zuustokken

Marty the Moose

Marty the Moose

De soldaatjes

De soldaatjes

De zuurstokken

De zuurstokken

Peter is dus ook een candy cane, een zuurstok: “Candy canes are very sweet, we’re a tasty holiday treat. Some are red, some are green. This one plays the tambourine.”
Eline is een toy soldier, een speelgoed soldaatje: “We’re toy soldiers and we stand guard. Like a pink flamingo in your yard. We keep you save each winter night. Even though we never fight. Ten-Hut!.”
Het koor van grade 2 en 3

Het koor van grade 2 en 3

Eline in het koor

Eline in het koor

Eline in het koor

Eline in het koor


Voordat de Moosical begint, horen we eerst een aantal kerstliedjes van het koor. Ook Eline zit in het koor en ze geven een prachtige uitvoering.

Eline als soldaatje

Eline als soldaatje

Peter als zuurstok

Peter als zuurstok

Eline als soldaatje

Eline als soldaatje

Candy Cane Peter

Candy Cane Peter

Daarna komen alle kinderen op en begint de Moosical. Het is duidelijk te merken dat ze dit jaar een muzieklerares hebben, die met hen de Moosical heeft voorbereid. Het ziet er geweldg uit. Iedereen kent zijn rol en alhoewel Peter, afgeleid door alles wat er om hem heen gebeurd, soms vergeet mee te zingen, klinkt het allemaal heel erg mooi. Een uitvoering om trots op te zijn.


Het zit erop!

Het zit erop!

Het zit erop!

Het zit erop!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.