Koud!

Vrijdag 12 december 2008
Het leuke aan wonen in Canada is dat je tenminste ook nog echte winters hebt, maar wat er deze wek gaat gebeuren is dan weer een beetje overdreven: vandaag gaan de temperaturen van ongeveer 0 graden in de ochtend naar -14 vannacht (met de wind voelt dat aan als -25). Het ergste is echter dat het er ook nog behoorlijk bij sneeuwt, dus als we niet hoeven, gaan we er vanavond niet uit. Hoewel ik de kinderen heb beloofd dat we vanavond naar de MacDonalds zouden gaan, eten we toch maar patat thuis.
Daarna gaat het nog verder naar beneden: op zaterdag -22 overdag (voelt als -30 met de wind) en op zondag en maandag -27 graden overdag (-38 graden in de nacht). Daarna wordt het gelukkig weer warmer (wel -10 graden!).

Nou vinden we sneeuw heel erg leuk, maar als het zo koud is dat zelfs de skihellingen zijn gesloten omdat het gewoon te koud is, wordt het toch wel te erg. Iedereen wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven, dus dat doen we ook braaf. We hebben gisteren nog even snel genoten van de sneeuw. Met een lekker zonnetje erbij was het heerlijk om te gaan sleeen en dat hebben we dan ook gedaan.

Daar gaan we!

Daar gaan we!

Peter vliegt over een bult. De heuvel is al goed gebruikt (al die kale grasplekken)!

Peter vliegt over een bult. De heuvel is al goed gebruikt (al die kale grasplekken)!

Jammer dat je de slee zelf weer omhoog moet trekken

Jammer dat je de slee zelf weer omhoog moet trekken

Eline schiet van de heuvel af

Eline schiet van de heuvel af

Als de zon ondergaat wordt het wel weer snel koud

Als de zon ondergaat wordt het wel weer snel koud
Hier gaat Peter over een van de heuvels die de jongens uit de buurt hebben gemaakt op de helling. Daar kun je dan leker overheen springen met je slee, of zelfs met een snowboard:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.