Bij Santa op schoot

Donderdag 27 November 2008

Peter leest een verhaaltje bij Santa

Peter leest een verhaaltje bij Santa

Kijk, dat is dan weer het grote voordeel van twee thuislanden. De kinderen zijn op dit moment druk bezig met Sinterklaas, maar vanavond stond ineens de buurman voor de deur met de vraag of Peter en Eline ook langs wilden komen om op bezoek te gaan bij de kerstman. Die was die avond namelijk bij de buren thuis.
Eline had er in eerste instantie niet zo’n zin in. Die vindt alles maar eng. Peter wilde natuurlijk wel! Dus na het eten gingen we met zijn allen naar de buren toe.Daar zat de kerstman al aan een kommetje soep. Naast de buren zelf, met hun dochtertje Morgan, waren er nog meer kennissen met kleine kinderen. Het was een bont gezelschap. De buurman zelf is van oorsprong Iers, wij zijn Nederlanders, er was een Duitse vader, een vrouw uit Polen en een vrouw uit Slowakije. Allemaal wonen ze hier al jaren, maar je kunt toch horen dat engels niet hun moedertaal is.

De kerstman (de man van de oppas van ons buurmeisje Morgan) zag er prachtig uit, dus we hebben een paar mooie foto’s van hem en de kinderen kunnen maken onder de kerstboom. Eline had eerst geen zin, maar hoe langer ze bij hem in de buurt was, des te beter het ging. Dus uiteindelijk zat ook zij bij de kerstman op schoot. Peter heeft geen last van verlegenheid. Die zat gelijk al op schoot, een boekje te lezen.

Later heeft Peter hem toch eens gevraagd hoe hij weet of de kinderen ‘naughty or nice’ (stout of zoet) zijn. De kerstman heeft hem haarfijn uitgelegd dat hij overal zijn spionnen heeft zitten. Peter slikte het verhaal als zoete koek. Nu maar zien of het effect heeft.

Peter bij Santa

Peter bij Santa

Met zijn allen bij Santa

Met zijn allen bij Santa

Eline weet nog niet wat voor kadootjes ze wil hebben

Eline weet nog niet wat voor kadootjes ze wil hebben

Peter weet het wel!

Peter weet het wel!

Samen bij Santa

Samen bij Santa

'High five'

'High five'

Hoe weet u wie stout is en wie niet?

Hoe weet u wie stout is en wie niet?


Buurvrouw Laurie heeft ook nog een heleboel foto’s gemaakt, als daar nog mooie bij zitten, zetten we ze op de foto-site.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.