Toch nog Sinterklaas

Zaterdag 22 November 2008
We hebben tot nu toe trouw naar het Sinterklaasjournaal gekeken op internet, maar niets laat de sinterklaaskoorts zo toeslaan als een bezoekje van wat zwarte pieten.

De zwarte pieten komen binnen

De zwarte pieten komen binnen

Vandaag hadden we een knutselmiddag met wat Nederlanders die ook in Calgary wonen. Er kwamen ongeveer 40 kinderen op af met hun ouders. Toen we net binnen waren kwamen er ook drie pieten binnen. Daarmee werd de sinterklaassfeer echt gezet. Ze strooiden ouderwets pepernoten en werden enthousiast toegezongen. Daarna bleven ze er de rest van de middag bij.

De kinderen konden van alles knutselen: een schoorsteentje, ‘zie de maan schijnt door de bomen’, een zwarte pietje, een sinterklaasje. Ze waren dus lekker een uurtje bezig. In de keuken (we zaten in het gebouw van een kerkgemeenschap) konden ze ook nog zelf pepernoten bakken. Ondertussen konden de ouders wat met elkaar kletsen.

Eline maakt pepernoten

Eline maakt pepernoten

Peter maakt een sinterklaasje

Peter maakt een sinterklaasje

'Zie de maan schijnt dor de bomen'

'Zie de maan schijnt dor de bomen'

Eline knutselt een schoorsteen

Eline knutselt een schoorsteen

Peter's pronkstuk

Peter's pronkstuk

Het was een gezellige middag en volgende week wordt het helemaal spannend, want dan komt ook de Sint naar Calgary.


Omdat de pieten vandaag toch in Calgary zijn, mogen de kinderen vanavond ook hun schoen zetten. Ze hebben al een wortel en wat hooi ingepakt voor het paard. Eline heeft ook nog een mooie kleurplaat gekleurd. Dat moet dus zeker goed komen vanavond.


Peter kan zich de gewoonte van het schoenzetten blijkbaar niet meer zo herinneren (de laatste keer was hij drie, vorig jaar hebben we het niet gedaan), hij begrijpt ook niet zo goed wat er gaat gebeuren. Maar vanaf morgenochtend heeft hij dat natuurlijk helemaal door!

'Vol verwachting klopt ons hart'

'Vol verwachting klopt ons hart'

Peter met zijn schoenkadootje

Peter met zijn schoenkadootje

Eline kijkt in haar schoen

Eline kijkt in haar schoen


Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.