Een fieldtrip naar de Co-op

Maandag 17 November 2008
Vandaag gaan de kinderen van de kleuterklas een ochtendje naar de Co-op. Dat is een supermarkt in de buurt. Hier mogen ze een kijkje nemen achter de schermen.


We gaan met zijn allen met de gewone stadsbus. Dat is nogal een onderneming, want het is spiegelglad op straat. Er ligt sneeuw en het heeft de vorige dag ook al een beetje gedooid. Vanacht waren de temperaturen echter weer onder nul, waardoor de straten en stoepen in een enorme ijsbaan zijn veranderd.
Gelukkig komen we zonder ongelukken bij de bushalte en uiteindelijk ook bij de supermarkt.

Kijken naar het taart maken

Kijken naar het taart maken

Er is altijd wel wat te vieren

Er is altijd wel wat te vieren

Een aardige dame leidt ons rond en laat ons alle verschillende afdelingen zien. We beginnen bij de bakkerij. Daar maakt iemand een prachtige taart voor ons. Die mogen we straks ook meenemen naar de klas en lekker van genieten.


Zo wordt gehakt gemaakt jongens

Zo wordt gehakt gemaakt jongens

Dan lopen we door naar de vlees en vis afdeling. Achter de schermen zien de kinderen hoe gehakt wordt gemaakt van een enorm stuk vlees en hoe dat dan verder wordt ingepakt. Ze kijken er gefascineerd naar en het zou me niks verbazen als er een aantal vanavond geen vlees meer hoeven.


Dan door naar de zuivelafdeling. Ze zien hoe de vakken vanaf de achterkant van de koelkast worden bijgevuld. Zodra een van de deuren van de koelkast wordt geopend door een klant, roepen ze heel hard “mooo”. (Dan denken de klanten dat de melk wel heel erg vers moet zijn!). Een leuk grapje natuurlijk, maar Peter wist al dat het ging komen, want hij is ook al eens met zijn preschool klasje bij de Co-op geweest.


Bij de kassa

Bij de kassa

Peter als kassiere

Peter als kassiere

Tot slot gaan ze langs de kassa’s en mogen ook zelf een keertje een streepjescode inscannen.


Dan gaan we weer terug naar de bushalte en worden na een behoorlijke tijd wachten (in de kou) dan uiteindelijk toch weer opgepikt door een stadsbus en kunnen weer terug naar school.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.