Edmonton – remembrance day

Dinsdag 11 November 2008

De herdenkingsbijeenkomst

De herdenkingsbijeenkomst

Vandaag is het dan de officiele dodenherdenkings-dag. Omdat Rob de koptelefoons terug wil brengen die hij gisteren gekocht heeft, gaan we nog een keer naar het winkelcentrum. Hier zijn, terecht, alle winkels nog dicht.
Op de ijsbaan (die ook nog in het winkelcentrum te vinden is) hebben ze de baan afgedekt en daarop houden ze een bijeenkomst om de oorlogsslachtoffers te herdenken.

We besluiten om daar toch eerst even naar te kijken. Het is hetzelfde als de herdenkingsbijeenkomsten die we op 4 mei ook in Nederland hebben: allerlei toespraken, gevolgd door de last post, twee minuten stilte om 11 uur en daarna worden er kransen gelegd. Er is zelfs nog een Nederlandse meneer die de canadezen bedankt voor hun hulp bij de bevrijding van Nederland na de tweede wereldoorlog. Jammergenoeg is het allemaal nauwelijks te verstaan.

Peter op een politiemotor

Peter op een politiemotor

Alle lichten uitproberen

Alle lichten uitproberen

Zie je ze al vliegen?

Zie je ze al vliegen?
Na de herdenkingsbijeenkomst gaan we naar de Telus World of Science, eindelijk het winkelcentrum eens uit. Dit is een wetenschapsmuseum, waar de kinderen (en wij natuurlijk ook) van alles kunnen uitproberen. Er is een tentoonstelling over het menselijk lichaam. Hoe werkt het hart, wat kun je nog horen, hoe werkt ons evenwichtsorgaan, hoe zien tongen eruit. Daarnaast zijn er nog de gewone tentoonstellingen met uitleg over magnetisme, electriciteit, het weer, noem maar op.
Ook zien we op het IMAX-scherm een film over de Grand Canion en de Colorado River.
Bij de visjes

Bij de visjes

Onder water

Onder water

Fietsen om stroom op te wekken

Fietsen om stroom op te wekken

Een tornado maken

Een tornado maken


Een beetje op tijd gaan we daarna weer terug naar Calgary. Morgen is immers weer een gewone schooldag.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.