Halloween

Zaterdag 1 november
Gisteren was het dan zover: Halloween. Eerst hadden de kinderen hun feest op school. Omdat Peter en Eline geschminkt wilden worden en Peter ook zwarte haren wilde, zijn we maar wat vroeger opgestaan, zodat we de tijd hadden om dat allemaal voor elkaar te krijgen.
We beginnen met Peter zijn haar zwart te spuiten. Het is gelijk een heel ander jongetje geworden. Nu maar hopen dat we het er inderaad weer gemakkelijk uit krijgen.

Daarna ga ik ook aan de slag met mijn gezicht. Ik zal deze ochtend helpen op school en moet dan natuurlijk ook verkleed komen. We hebben nog een heksenhoed over (Eline heeft een mooie nieuwe gekocht) dus de keuze is al snel gemaakt. Nu nog een mooi spinneweb op mijn gezicht. Wel een beetje lastig om te doen zo in de spiegel, maar het is weer gelukt.
Daarna is Peter aan de beurt. Voor hem vond ik op internet wat mooie plaatjes van geesten en skeletten, dus die maken we een beetje na. Met zijn witte gezicht en zwarte ogen en haren is hij inmiddels onherkenbaar geworden. Nu nog zijn pak en dan is hij klaar voor school.
Eline mag helaas pas in de middag verkleed naar school, dus met haar spreek ik af dat ik haar na de lunchpauze kom helpen met aankleden, want ze wil absoluut niet thuis eten tussen de middag.

Gelijk een ander kind

Gelijk een ander kind

Annette wordt een heks

Annette wordt een heks

Onherkenbaar

Onherkenbaar

Uitdeel kadootjes

Uitdeel kadootjes

Rob brengt ons even naar school. Ik heb om uit te delen kleine vleermuizen gemaakt met pakje snoepjes erin (smarties, rozijntjes). Om dat een beetje leuk te presenteren heb ik ze in een pompoen gestoken en die is toch best wel zwaar. Vandaar..

Peter's klas

Peter's klas

In de kleuterklas worden alle kostuums uitgebreid geshowd. Er zijn veel verschillende kostuums: batman, zombie, ninja tutle, indiana jones, prinses, piraat, van alles. Ook alle ouders die komen helpen zijn verkleed gekomen. Eerst doen de kleuters een ronde door de hele school om hun kostuums te laten zien, daarna beginnen ze aan de verschillende spelletjes in de klas.
Ik mag bij de heksendrank zitten: cranberriesap gemengd met ginger-ale. Schijnbaar vinden ze het lekker, want ze komen verschillende keren terug. Peter vindt het prik alleen niet zo lekker. Verder doen ze nog bowlen, een koek versieren, een ijsje versieren, een lampion knutselen en geblindoekt de neus op de pompoen prikken. Ze zijn de hele ochtend lekker bezig.
Daarna gaan ze nog hun liedje oefenen voor de middagbijeenkomst en worden de ouders verbannen naar de koffiekamer.

Als de ochtend is afgelopen, neem ik Peter mee naar huis om te gaan lunchen. Ook de pompoen moet mee naar huis, om daar de tractaties voor de klas van Eline in te steken. Na de lunch breng ik die weer naar de klas van Eline en help ik Eline met haar heksenjurk. Ik heb ook schmink meegenomen voor haar gezicht, maar ze wil alleen een spinneweb op haar wang, verder geen groen gezicht. Dat doen we dus en dan gaat ze weer naar haar klas.

Om twee uur in de middag hebben de kinderen een bijeenkomst waarbij ze de verschillende liedjes laten horen die ze hebben ingestudeerd. Ook Peter en de andere kleuters van de ochtendklas mogen meer komen zingen met de kleuters van de middagklas. De kleuters zingen een liedje over vijf pompoenen op een hek.
Wat later is het de beurt van de tweede klas. Zij zingen een lied over ‘the witches restaurant’. Eline mag begeleiden op een van de xylofoons. Ze hebben het mooi ingestudeerd. Na schooltijd gaan we weer naar huis (we gaan niet spelen op het speelplein in die jurk!).

We zijn er klaar voor

We zijn er klaar voor

In de avond staat om even na zes uur al de eerste trick-or-treater voor de deur. Uiteraard zijn de kinderen dan niet meer te houden. Met wat getreuzel van onze kant, is het uiteindelijk toch redelijk donker wanneer ook wij de straat op gaan. We doen eerst alle huizen in ons straatje. Daar waar de lichten aan zijn bellen we aan en zeggen ‘trick-or-treat’. Overal worden handen vol snoep in de tassen van de kinderen gegooid.

Daarna lopen we verder de wijk in en komen terecht in een straat waar veel kinderen op straat zijn en langs de deuren gaan. Het doet allemaal heel gezellig aan. Zelfs mama heeft geluk want bij een van de huizen krijgt ze, alhoewel het erg warm is voor de tijd van het jaar, een hartverwarmertje aangeboden.
Hier en daar hebben ze behoorlijk wat werk gemaakt van de versiering van hun huis, dus er is veel te zien onderweg. Na een uurtje hebben de kinderen het wel gezien, ze hebben een flink stuk gelopen en enorm veel snoepgoed opgehaald. Bij een huis kregen ze zelfs een knuffel aangeboden (de dochter van de dame in kwestie was inmiddels vertrokken naar de universiteit, dus tijd om op te ruimen).

De buit

De buit

Moe komen we terug naar huis. Daar moeten we uiteraard nog even een snoepje eten en dan moet Peter toch echt onder de douche. Het zwarte water loopt in stroompjes van hem af en al met al is hij redelijk schoon geworden. Er zit nog een zweem van zwart in zijn haar, maar dat slijt vanzelf….

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.