Schoolreisje naar Butterfield Acres

Maandag 20 oktober 2008
Omdat Eline gewoon lekker op school zit vandaag, kan ik met Peter mee op zijn schoolreisje naar Butterfield Acres, een kinderboederij net buiten de stad. Er gaan veel ouders mee, dus ik hoef alleen op Peter en een klasgenootje te passen deze ochtend, lekker makkelijk.
We stappen met zijn allen op de schoolbus en gaan op weg…

In de 'speeltuin'

In de 'speeltuin'

In de kar

In de kar

Bij Butterield Acres gaan we een pompoen zoeken en versieren. Vorig jaar hebben we dat ook al eens gedaan met zijn vieren, maar omdat Peter er met zijn kleuterklas heen zou gaan, hebben we dat dit jaar overgeslagen.


Terwijl aan de ouders wordt uitgelegd wat de bedoeling is deze ochtend, spelen de kinderen nog even buiten. Daarna wordt iedereen op twee karren geladen, die door een tractor (old blue) naar het pompoenen veld zal worden gereden.


Helaas blijken we een lekke band te hebben, dus in plaats van twee karren, is er maar een kar en moeten de ouders dus lopen, terwijl de kinderen met zijn allen in een kar zitten. Het is niet erg ver en de tractor rijdt ook niet erg snel, dus dat is goed te doen.

Een pompoen gevonden!

Een pompoen gevonden!

Allemaal weer terug op de kar

Allemaal weer terug op de kar

Op het pompoenenveld gaan de kinderen op zoek naar een pompoen tussen de afgevallen bladeren. Daar hebben ze niet veel tijd voor nodig. Binnen de kortste keren zitten ze allemaal weer in kar met ieder een pompoen. We rijden weer terug naar de schuur waar ze de pompoenen mogen versieren.
Eerst schrijven ze hun naam op de pompoen en tekenen er een ‘eng’ gezicht op. Daarna worden er allerlei dingetjes opgeplakt (gekleurde rijst en pasta, mos en watten) en zo wordt een prachtig kunstwerk gemaakt, dat de komende Halloweentijd voor de deur mag komen te staan.

De pompoenen versieren

De pompoenen versieren

Het resultaat

Het resultaat

Daarna hebben we nog een half uurtje de tijd om de dieren te bekijken en dan is het alweer tijd om terug te gaan naar huis. Het was een leuke ochtend, gelukkig zat het weer erg mee, en alle kinderen hebben veel plezier gehad.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.