Terry Fox

Vrijdag 26 september 2008
Vandaag hadden de kinderen op school de jaarlijkse Terry Fox-run. Hoewel Peter vandaag geen school heeft, neem ik hem toch om 10 uur mee naar school om me te kunnen doen met de Terry Fox-run.

Hier in Canada is Terry Fox heel bekend. Het is een ontroerend verhaal. Terry is een kankerpatient, bij wie in 1977 een been wordt afgezet vanwege botkanker. Aangedaan door alle ellende die hij ziet, die veroorzaakt wordt door deze ziekte, besluit hij in 1980 om van oost naar west door heel Canada te rennen om zo geld in te zamelen voor kankeronderzoek; ‘the marathon of hope’. Na 143 dagen en 5373 kilometer moet hij stoppen met zijn marathon vanwege de kanker die nu in zijn longen verscheen. Hij stierf in 1981, 22 jaar oud.
In september worden nog steeds overal in Canada lopen georganiseerd. Op die manier worden, in naam van Terry Fox, miljoenen ingezameld voor het onderzoek naar kanker.

Ook op scholen hebben kinderen hun Terry Fox-run. Zo ook vandaag op Scenic Acres school. Na een korte video over de dingen die Terry Fox heeft gedaan, gingen de kinderen naar buiten om een aantal keer rond het veld te rennen.

Uiteraard heb ik, nadat de kinderen zo hun best hebben gedaan, ook een donatie gedaan aan de Terry Fox Foundation.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.