De eerste schooldag in 2008

Dinsdag 2 september 2008
Daar gaan we dan, weer naar school. Net als zovele Canadeze kinderen hebben ook wij voor Peter en Eline nieuwe schoenen, een rugzak en nieuwe kleren gekocht voor de eerste schooldag.

Het is een beetje een rommeltje als we aankomen. Er staan zes stoeltjes (voor iedere grade zijn er twee klassen) met daarop een lijst geplakt van de kinderen die in die klas zitten. Voor Eline vinden we gelukkig vrij snel haar klas. Jammergenoeg zitten een aantal van de vriendinnetjes waar ze veel mee optrok in de andere klas. We zullen zien hoe dat gaat lopen.

Peter mocht nog niet gelijk beginnen. De eerste dag heeft de juf de groep in tweeen gesplitst waarbij de achternamen beginnend met A tot M eerst komen en dan de achternamen van N tot Z pas om half elf. Ik was ervanuit gegaan dat ook Peter gelijk kon beginnen, dus dat was een beetje een tegenvaller. Gelukkig komt Sue met haar zoontje Peter mee naar ons huis voor een kopje koffie, dus de tijd gaat snel voorbij.
Om half elf mag Peter dan weer naar school en gaat met de helft van zijn klasje de school verkennen. Als hij thuiskomt vindt hij de juf erg lief en heeft hij verder een leuke ochtend gehad. “Het vogeltje heet marshmallow, mam”. Morgen mag hij dan de hele ochtend gewoon naar school.

Eline ziet het ook helemaal weer zitten op school. Ze zit niet bij haar beste vriendin in de klas, maar die ziet ze toch wel tijdens de pauze en de lunch. Er zitten genoeg kinderen die ze kent in haar klas en de juf vind ze ook erg lief. Dus ze ziet uit naar weer een leuk jaar op school.

Als ik Peter de volgende dag naar school breng, krijgen de ouders allemaal een zakje met spulletjes mee, met het volgende briefje:

My dearest parents of kindergarten,

I hope that your child has had a successful introduction to kindergarten and is feeling safe, secure and comfortable. Thank you for entrusting your child to me for this journey. I look forward to being your child’s companion in learning and exploring this bright new world they have stepped into.

As you hold this little cotton ball in your hand think of the gentle spirit of your child. There is also a kiss if you feel lonely. Make yourself a warm cup of tea, put your feet up, relax and wipe away your tears. Remember that together, we will both work alongside your child to help them grow to their fullest potential.

Sincerely,
Mrs. Kirsch

Gelukkig heb ik de tranen al gehad toen Peter echt voor de eerste keer naar de kleuterschool ging, toen hij vier was. Nu ben ik blij dat hij eindelijk weer mag gaan, alhoewel het wel stil is in huis….

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.