Alles gaat stuk hier!

Donderdag 28 augustus 2008
Sinds de vakantie hebben we problemen met onze auto. We hebben de dynamo laten vervangen omdat die stuk was gegaan tijdens de vakantie, maar sindsdien horen we allerlei geluiden in de motor, die er niet thuishoren. Toen ik met Eline en Peter naar Cochrane reed voor een paardrijles, ging dan uiteindelijk ook het motor- waarschuwingslampje branden. Het werd dus hoog tijd om hem eens na te laten kijken.

Het resultaat was niet erg leuk: de transmissie kan het elk moment begeven. Als mogelijke oorzaak gaf de dealer aan dat we een vouwwagen hadden getrokken, alhoewel die minder woog dan de helft van het maximale gewicht dat we kunnen trekken.
De transmissie kan gemaakt worden voor een totaalbedrag van ..tadaa… jawel: 6100 dollar!
Een controle op het internet geeft aan dat onze auto een waarde heeft van rond de 7000 dollar. Wij noemen dat dus bijna total loss. We zijn hard aan het bedenken wat we nu zullen doen. Een reparatie of een andere auto…..

Maar in het jaar dat we hier wonen is wel veel stuk gegaan. Al dan niet onze eigen schuld. We hebben in Nederland niet zoveel problemen gehad. Gelukkig kwamen we tot nog toe wel vaak weg zonder de rekening te moeten betalen, maar je hebt er evengoed een heleboel gedoe van.
Het begon met de kabelontvanger: die bleek oververhit (eigen schuld). De reparateur deed me een lol en heeft hem zonder rekening vervangen.
Daarna de televisie, we hadden hem nog geen twee maanden of hij deed ‘poef’. Gelukkig binnen de garantietermijn, dus die is nadat we een maand erop gewacht hebben, weer gratis gerepareerd.
Daarna lekte de vaatwasser. Ergens was een slangetje losgeraakt. Die is op kosten van de verhuurder gerepareerd.
Daarna reed iemand tegen de garagedeur: 1100 dollar schade. Gelukkig was dit verzekeringswerk. De verhoging van de premie in het jaar na deze schademelding hebben we kunnen ontwijken door een andere verzekering te nemen. Boeven zijn het bij de ING! Onze autoverzekering ging met 3000 dollar per jaar omhoog, zo kunnen wij ook mensen verzekeren.
Als laatste kwam de laptop. Eerst de harde schijf (binnen de garantieperiode). Daarna moesten we een nieuwe batterij kopen en tot slot deed het scherm het na 14 maanden niet meer. Dit keer dus wel buiten de garantietermijn. Enig aandringen van Rob, het was een bekend euvel van de apple, heeft er ook dit keer voor gezorgd dat we geen rekening kregen voor de reparatie. Ik begrijp trouwens niet waarom Rob zweert bij een apple, gezien de historie van deze laptop, maar goed..

De kosten van de auto kunnen we helaas nergens verhalen (ook daar is trouwens al het een en ander aan gerepareerd: dynamo, een olie lekkage). Bovendien zijn ze ook lekker aan de hoge kant. We houden jullie op de hoogte…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.