Kamperen in Kananaskis

Upper Kananaskis LakeZaterdag 16 augustus 2008
Na het succes van de ‘grote vakantie’ wilden we het beste maken van de rest van de zomer. We wilden dus weer gaan kamperen. Nu konden we dat doen door een vouwwagen te kopen. We hadden immers veel plezier van de gehuurde vouwwagen. Maar om nu op een holletje een (tweedehands) vouwwagen te kopen…

Toen we bij ‘campers village’ gingen kijken (daar wilde Ton ook nog naar toe), zagen we daar familie tenten staan voor ongeveer $400,-. Een snelle rekensom leerde dat we voor ongeveer $1000,- alles konden kopen wat we nog nodig hadden, terwijl een vouwwagen al snel $7000 zou kosten. En dan nog de opslag in de maanden dat het ding niet gebruikt wordt, en het meenemen naar Nederland zou ook wat moeilijk worden.

Het eerste speeltje

Het eerste speeltje

‘s Avonds hebben we het internet afgestruind naar mooie tenten. Veel reviews gelezen en maandag zijn we terug gegaan naar de Campers Village om de tent te kopen. Helaas, het model was zaterdagmiddag uitverkocht. Hmmm. In plaats van een tent hebben dus maar een Coleman benzine lamp gehaald. Die wilde ik altijd al hebben toen we nog naar de Harskamp gingen. M’n eerste speeltje!

Toen maar weer kijken op het internet. De winkels in Calgary hadden niet de tenten die we wilden. De reviews van de Coleman tenten die bij de Canadian Tire te koop waren hadden 1 ding gemeen: klachten over lekken. Daar hadden we dus geen zin in. Eigenlijk tegen onze zin zijn we toch maar naar webwinkels gaan kijken. We bestelden, na veel passen en meten in de woonkamer, de Chinook Twin Peaks 6 bij een zaak in Saskatchewan. Ondertussen de Canadian Tires langs om de andere benodigde spullen te halen: kook toestel, slaapzak, luchtbed en een grondzijl.

Onze nieuwe (binnen)tent

Onze nieuwe (binnen)tent

Kooktoestel

Kooktoestel

De tent werd vrijdagmiddag geleverd. Te laat om nog naar een camping te vertrekken. We besloten zaterdagochtend te gaan. Voor 9 uur vertrokken we richting Kananaskis, zo’n 1.5 uur rijden van Calgary. Bij de Kananaskis lakes in Peter Lougheed Provincial park zijn meerdere campings dus hadden we een grotere kans op een plaatsje. Helaas, alle campings in het park waren vol. We werden doorverwezen naar de ‘overflow’. Gelukkig hoefden we niet lang te staan voor we een plekje kregen op een van de campings in het park. Dat was ook de camping waar we oorspronkelijk wilden staan. Dubbel geluk dus!

HamerenHet opzetten van de tent ging voorspoedig. We hadden vrijdag natuurlijk al even geoefend. Alleen de aluminium haringen in de harde grond slaan ging niet echt. Daar moeten andere voor komen! Ook het feit dat ik de haringen erin aan het slaan was met de bijl was niet echt veilig zeiden de kinderen.

Na het opzetten van de tent was het tijd om te gaan zwemmen. Het water in het Lower Kananaskis Lake was fris maar niet erg koud en ongelovelijk helder. Het was lekker even een duik te kunnen nemen nu het 34 graden was. De kinderen hebben heerlijk op het ‘strand’ gespeeld. Peter en ik zijn nog naar een ‘onbewoond’ eiland gezwommen. Hij hield me de hele tijd om mijn nek vast!

‘s Avonds zijn we naar een voorstelling geweest over een beer die zijn moeder voor het eerst verliet. Ondertussen leerden de kinderen (en wij!) alles over het verschil tussen de Grizzly en de Black Bear. De kleur heeft er in dit geval weinig mee te maken. Een van de opvallende verschillen is dat de grizzly een grote bult op zijn rug heeft, terwijl de zwarte beer dit niet heeft.

Grizzly beer

Grizzly beer

Zwarte beer

Zwarte beer.

_3005647Na de voorstelling nog even een ijsje en dan terug naar de camping voor de eerste nacht in de tent. Wij waren ook best moe dus na nog even bij de nieuwe lamp gezeten te hebben ging Annette ook naar bed. Voor mij even het moment om fotos te maken van het meer in de nacht.

_3005652De volgende dag werden we rond 9 uur wakker. Na het ontbijt zijn we weer naar het amphitheater geweest voor een familie programma over beren. “Als wij maar niet mee hoeven te doen” zei Annette nog. Het werd een erg leuke en erg interactieve sessie waar wij zeker mee moesten doen. Na deze sessie hebben we de tent opgeruimd en zijn we het Lower Lake Trail gaan lopen. Op dat trail konden we onze nieuwe beer afschrik technieken gebruiken… “Yo Bear!!!”. Na een uurtje lopen gingen we weer richting Calgary.

Volgend weekend gaan we nog een keer, maar dan met de rubberboot.

En betere haringen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.