Een dagje Calgary

Donderdag 31 juli 2008
_3005248Vandaag gaan we Calgary Tower beklimmen. We besluiten de auto te nemen tot het station Dalhousie en daar op de LRT te stappen richting centrum. Helaas! Geen parkeerplek te krijgen. Dan maar het volgende staion proberen: Brentwood. Ook daar weer, geen parkeerplek. Uiteindelijk hebben we Rob gebeld en de auto’s geparkeerd bij zijn werk (op zijn parkeerkaart en een bezoekerskaart). Eindelijk konden we dan de stad in.

_3005256Eerst op zoek naar de Calgary Tower. Daar hebben we de lift omhoog genomen. De toren is 191 meter hoog, niet zo heel hoog dus (net iets hoger dan de euromast, 185 meter). Bovenaan op het observatiedek kun je op een glazen plaat gaan staan, iets wat veel mensen heel eng vinden. Eline was er ook niet op te krijgen, maar Peter had nergens last van, die ging er nog even op staan springen..

_3005284Terug op de grond liepen we via Stephens Avenue (een voetgangersgebied) naar de Devonian Gardens. Dit zijn binnentuinen aangelegd op de derde verdieping van een winkelcentrum. Hier hebben we de vissen gevoerd en nog even gespeeld in de speetuin.
Daarna zijn we via Eau Claire Market (een van de winkelcentra in Calgary) naar de Bow gelopen en dan weer terug naar de trein en naar huis.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.