De watervallen van Fintry

Dinsdag 22 juli 2008

De waterval van Fintry

De waterval van Fintry

Op weg naar de watervallen

Op weg naar de watervallen

Vandaag brengen we eerst een bezoekje aan de watervallen van Fintry.


Onderweg lopen we daarbij langs de resten van de gebouwen van de Dun-Waters familie, die in dit gebied hun kudde met melkkoeien hielden. Het achthoekige gebouw is een melkstal, gebouwd in 1924, de laatste die is overgebleven in British Columbia. James Dun-Waters gebruikte de waterval van Fintry voor irrigatie van zijn land en boomgaarden en om een molen het graan te laten malen en hout te zagen.

Oude stalgebouwen

Oude stalgebouwen

Ongeveer 400 treden te doen

Ongeveer 400 treden te doen

Oma en Eline zwaaien even

Oma en Eline zwaaien even

En wie staat er weer buiten de hekken?

En wie staat er weer buiten de hekken?


Uitzicht op het meer

Uitzicht op het meer


Op de terugweg

Op de terugweg


Langs de waterval zijn nu houten trappen aangebracht, waarlangs we omhoog kunnen lopen om de waterval goed te bekijken. Helaas kunnen we hier niet in zwemmen, alleen maar naar kijken. Het is een hele klim, 400 treden, maar toch mooi om te zien.


We lopen langs een gewoon pad weer terug naar beneden. We kunnen onderweg de camping al zien liggen.


Als we weer aankomen bij de camping, staan de sprinklers aan. Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om even af te koelen. Jammergenoeg wordt Mark gestoken door een wesp, die zich daar in het gras verstopt heeft. Al met al valt het uiteindelijk gelukkig toch mee.
Even lekker afkoelen

Even lekker afkoelen

Denneappels schieten

Denneappels schieten

Dat is een leuk spelletje

Dat is een leuk spelletje

Helaas stapt Mark in een wesp

Helaas stapt Mark in een wesp


Daarna gaan we naturlijk weer terug naar het meer om lekker te zwemmen. In het meer kunnen we in het heldere water hele scholen visjes zien langszwemmen, een leuke ervaring. Ook de boot wordt natuurlijk weer goed gebruikt.

Dat is pas vakantie

Dat is pas vakantie

Samen wat knutselen

Samen wat knutselen


Na het avondeten lopen we nog even door het kleine labyrinth op de camping en dan weer naar bed.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.