The Potholes

Donderdag 17 juli 2008

Goedemorgen!

Goedemorgen!

Vandaag gaan we de Sooke potholes bekijken. Deze liggen vlakbij de camping in de rivier Sooke. Het zijn diep uitgeslepen gaten in de rivier, die zijn ontstaan door het ijs in de laatste ijstijd, zo’n 15.000 jaar gelden. Het is een populaire dagbestemming en er zijn verschillende zandstrandjes langs de rivier. We kiezen een strandje uit, om hier de ochtend lekker te poedelen en te zwemmen. Het is een mooie gelegenheid voor de kinderen om hun onderwatercamera’s te gebruiken en ze maken mooie foto’s van elkaar in het water, maar ook van het water zelf, stenen, voeten, noem maar op.
Zie je me?

Zie je me?

Een zwemmende Rob

Een zwemmende Rob

Mooi hoor!

Mooi hoor!

Eline schiet ook een plaatje

Eline schiet ook een plaatje

Een zwemmende Wendy

Een zwemmende Wendy

Peter kan best zwemmen

Peter kan best zwemmen


Mark, Eline, Rob, Ton en Wendy gaan op zoek naar de daadwerkelijke potholes. Het water is er behoorlijk koud, maar er is prima in te zwemmen.
Over het diepe water

Over het diepe water

Opa blijft veilig aan de kant

Opa blijft veilig aan de kant

Mark en Wendy zwemmen in het koude water

Mark en Wendy zwemmen in het koude water


Voorzichtig oversteken

Voorzichtig oversteken


Later ga ik ook nog even met opa en oma, Wendy en Mark een kijkje nemen. Het is nog een heel gedoe om heelhuids over te komen, met de dure camera die ik volgens Rob best kon meenemen, maar we hebben het gered.


In de middag rijden we door naar China Beach, aan de Stille Oceaan. Eerst moeten we een stukje lopen door een bos met enorme bomen. Dan komen we aan bij een mooi strand waar we prachtige stenen en enorme schelpen kunnen verzamelen. Er ligt ook enorm veel aangespoeld hout op het strand.
Aan het strand, China Beach

Aan het strand, China Beach

China Beach

China Beach

Even uitwaaien

Even uitwaaienWanneer de emmertjes vol zijn met schelpen, gaan we weer terug naar de camping.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.