Stanley Park

Zondag 13 juli 2008

De lion's gate brug bij daglicht

De lion's gate brug bij daglicht

De bedoeling was om vandaag in Stanley Park het Vancouver Aquarium te bezoeken. We hadden afgesproken met Piet, maar nadat hij voor het ontbijt niet komt opdagen, lopen we zelf eerst de brug over. In Stanley Park kun je een gratis shuttle nemen, die je het hele park doorrijdt. Hoewel het wat druk is in de bus, zien we zo wel het hele park, met verschillende tuinen, stranden, totempalen en een enorme holle boom.


De kinderen eten een snoepje

De kinderen eten een snoepje

Bootje varen

Bootje varen

Lekker op het strand hangen

Lekker op het strand hangen


Uiteindelijk vinden we dan toch Piet. Hij raadt ons aan om niet vandaag naar het aquarium te gaan (het is zondag en dus druk volgens hem) en neemt ons in plaats daarvan mee naar Third Beach.
Hier brengen we de hele middag door, helemaal geweldig natuurlijk voor de kinderen. Ze kunnen lekker zwemmen, zandkastelen bouwen en vliegeren. Piet zorgt goed voor ons. Hij maakt een tentje voor wat schaduw en zet zelfs een kopje koffie.
Piet en Eline vliegeren

Piet en Eline vliegeren

Zandkastelen bouwen

Zandkastelen bouwen

Eline in haar fort

Eline in haar fort


Eline vliegert

Eline vliegert

Rob wordt ingegraven

Rob wordt ingegraven


Wanneer het avond wordt, besluiten we op het strand te barbecuen. Omdat ook wij nog geen reis-barbecue hebben, gaat Rob met Piet mee om boodschappen te doen en een barbecuetje te kopen. Meer mensen hebben de zomer in hun kop, en een barbecue is bijna nergens meer te vinden. Uiteindelijk vinden ze er nog een en daar kunnen we de hele vakantie lekker gebruik van maken.


Het is wel heel erg leuk om zo aan het strand te kunnen eten. We zien de zon bijna ondergaan en dan wordt het toch wel tijd om alles op te pakken en naar huis te gaan. Rob rijdt met Piet mee naar de camping om onze auto op te halen. Daar laden we alle spullen en kinderen in en Rob en Ton rijden dan terug naar de camping. De rest moet dus terug lopen.
Samen eten

Samen eten

Lekker smikkelen

Lekker smikkelen

Eten koken op het strand

Eten koken op het strand


Op de terugweg nemen we de mooie route langs het water. Helaas missen we daardoor de brug en moeten een heel stuk verder lopen om omhoog te kunnen naar het begin van de brug. Al met al wordt het dan ook al behoorlijk donker. Uiteindelijk vinden we de goede weg en komen pas om 11 uur weer bij de camping aan.
Op het strand

Op het strand

Op weg naar de camping

Op weg naar de camping

De zon gaat onder

De zon gaat onder

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.