Op naar Noah’s Ark

Woensdag 9 juli 2008

Wakker worden!

Wakker worden!

Het is lekker wakker worden in de tent, op zo’n mooie plek bij het bos. Het dak is wel een beeje vochtig, van het condens, maar als we alle ramen openzetten is alles zo weer droog.
Voor vanavond hebben we een plekje gereserveerd bij Noah’s Ark, een kleine camping bij Revelstoke. Dus na het ontbijt gaan we weer op weg..

Lunch

Lunch

Onderweg lunchen we bij het begin van de Columbia Mountains. We hebben onderweg erg mooi uitzicht steeds op bergen en bossen.

In de middag stoppen we bij drie verschillende ‘board walks’, op een paar kilometer van elkaar. De eerste ligt in Glacier National Park: Hemlock Boardwalk, de andere twee in Mount Revelstoke National Park: Big Cedars Boardwalk en Skunk Cabbage Boardwalk. Alle drie zijn ze makkelijk begaanbaar doordat je over een houten promenade loopt en ze zijn alle drie ook vrij kort. Toch is het leuk om op zo’n manier een indruk te krijgen van de verschillende bossen en landschappen in dit park.

Op een enorme boom

Op een enorme omgevallen boom

De eerste is de Hemlock Board Walk. Hier staan enorme en oude naaldbomen (hemlock). De boardwalk is 400 meter lang en geeft een mooi zicht op een oud naaldbos, met op de bodem een prachtige dikke laag varens.

De volgende boardwalk is de Big Cedar Boardwalk. Hier staan, zoals de naam het al zegt, enorme cederbomen. Het is een promenade van ongeveer 600 meter lang.
Je loopt hierbij vlak langs de enorme cederbomen, waarvan sommigen al 500 jaar oud zijn.


De kinderen samen

De kinderen

Zo groot is ie

Zo groot is ie

Enorme bomen

Enorme bomen


Op zoek naar dikkopjes

Op zoek naar dikkopjes

Tot slot komt dan nog de Skunk Cabbage Boardwalk. Deze boardwalk is 1200 meter lang en ligt in een heel ander gebied dan de eerdere twee boardwalks. Hier loop je namelijk door moerasgebied.

Er groeien hier natuurlijk weer hele andere soorten planten, o.a. skunk cabbage: letterlijk stinkdier kool, ik weet de Nederlandse naam niet. Ook zijn er veel vogels, vlinders en libellen (gelukkig niet veel muggen) en hoewel we geen kikkers zien, zien we in het water wel veel dikkopjes.

In het \'moeras\'

In het 'moeras'

Peter op de boardwalk

Peter op de boardwalk

Opa en oma

opa en oma


Daarna wordt het tijd om op zoek te gaan naar Noah’s Ark camping.
We komen er aan in de stromende regen. Gelukkig stopt het na een tijdje, zodat we wel droog de tent op kunnen zetten.
De camping wordt gerund door twee vriendelijke Armeense mensen. De douches en toiletten zijn keurig schoon en er is, gelukkig, een overdekt gedeelte waar we als dat nodig is, kunnen eten. De kinderen zitten al snel in het kleine speeltuintje dat bij de camping is en maken kennis met de papegaai.

Onze kampeerplek

Onze kampeerplek

Na het eten mogen de kinderen binnen popcorn gaan halen, en dat doen ze natuurlijk graag! Kunnen ze gelijk even in het winkeltje kijken en oma de oren van het hoofd zeuren. Na een biertje is het dan tijd om te gaan slapen. Onze plek is naast een vijvertje met een fontein, en die maakt enorme herrie. Gelukkig hebben we al snel de stekker van de pomp gevonden, zodat we rustig kunnen slapen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.