We gaan op weg

Dinsdag 8 juli 2008

Vandaag is het dan zover: we gaan op weg naar het westen: British Columbia. De eerste stop is gepland bij Yoho National Park (dat is trouwens nog in Alberta). Het is niet zo heel ver bij Calgary vandaan en iedereen kan dus even wennen aan de nieuwe camper en het rijden met een vouwwagen. Alles gaat voorspoedig en rond een uur of een zijn we dan ook al bij de camping.

Peter en de chipmunk

Peter en de chipmunk

De plek op de camping is ruim en we hebben twee plekken naast elkaar. Iedere kampeerplek heeft zijn eigen pickniktafel en een plek om een kampvuur te maken. (Overigens zal blijken dat dat op vrijwel iedere kampeerplek zo is.) Op de camping maken we kennis met de vele grondeekhoorns die hier wonen en door het regelmatige bezoek van mensen aan de camping ook vrij tam zijn. Dat vinden de kinderen natuurlijk heel erg leuk! Ze worden dan ook gelokt met blaadjes en bloemetjes.

De camping (Monarch Campground) ligt tussen twee bergkammen, waar in het verleden veel gemijnd werd. Een andere bezoeker van de camping vertelt ons hierover. Schijnbaar is het erg indrukwekkend om daar binnen te kijken naar de vele holtes die zijn uitgegraven in de berg. Helaas is het niet (meer) mogelijk om er naar binnen te gaan. Sowieso moet je dan ook een goede klimmer zijn en dat zijn wij niet!

De takkakaw waterval

De waterval

Nadat we de vouwwagen hebben opgezet (dat is gelukkig snel gebeurd), en de camper op zijn plek staat, gaan we op zoek naar de Takkakaw waterval. De weg naar de waterval lijkt niet echt goed begaanbaar voor de grote camper, dus we besluiten om twee keer heen en weer te rijden met de auto. Achteraf had de camper ook best omhoog gekund, er ging ook een toeristenbus omhoog. Na een van de haarspeld bochten moest die echter wel een stuk achteruit rijden om daarna na de volgende haarspeld bocht weer rechtuit verder te kunnen. Dat had Ton dan ook moeten doen met de camper….

Peter en Niels hebben het koud

Peter en Niels hebben het koud

De Takkakaw waterval is de op een na hoogste waterval in Canada. (Takkakaw betekent ‘indrukwekkend’ in de taal van de Cree indianen). Je kunt het pad oplopen langs de stroom, totdat je uiteindelijk bij de watervallen komt. Door het gespat van het water is het er behoorlijk koud. Het water komt namelijk zo van een gletsjer af. Na het bezoek aan de waterval brengen we in twee etappes weer iedereen terug naar de camping.

Voordat we kunnen eten, gaan Rob en Ton eerst boodschappen doen in het dorpje “Field”. Dat is een belevenis op zich. Ze komen bij een restaurant, annex winkel, annex drankwinkel. Wanneer ze boodschappen hebben gedaan, vragen ze de eigenaar waar ze bier kunnen kopen. Dat kan, feitelijk in de dezelfde winkel, maar ze moeten dan door een andere deur naar binnen waar ze in het restaurant bier kunnen kopen om mee te nemen.

Rob glijdt weer naar beneden.

Rob glijdt weer naar beneden.

Rob klimt nog omhoog naar een van de mijningangen om een kijkje te nemen. Helaas is er niet veel te zien. Terug naar beneden is wat lastiger met al die losse steentjes, maar hij komt toch weer veilig op de grond. (Op een enkele schram na).

Na het eten is het alweer laat geworden. We kunnen dus voor het eerst onze bedden gaan proberen en ze slapen heerlijk!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.