Canada Day

Dinsdag 1 juli 2008
_3003169Vandaag is het een nationale feestdag: Canada Day. De geboorte van Canada is dit jaar 141 jaar geleden.
Veel mensen, en ook Rob, hebben vandaag dus een vrije dag en op veel plekken in de stad zijn festiviteiten georganiseerd. We besluiten om naar fort Calgary te gaan en daar te bekijken wat er allemaal te doen is.

_3003119Naast de gebruikelijke tentoonstelling van Fort Calgary, zijn er buiten allerlei tenten opgesteld, waar, vooral voor de kinderen, van alles te doen is. De mensen van de kinderboerderij zijn er met allerlei beesten, je kunt een rondje op een pony rijden, op de springkussens, knutselen en een spellenparcours doen. Ook zijn er verschillende optredens op het podium.

_3003079We zijn er een tijd bezig met al die dingen doen en bekijken. Overal staat iedereen netjes in de rij, maar het is allemaal goed te doen. Na een hotdog als lunch, gaan we ook nog even binnen kijken in Fort Calgary. Dit Fort is gebouwd voor de Mounted Police om de whiskey smokkel langs de Bow River tegen te gaan.


_3003144Hier is van alles te zien over het ontstaan van de stad Calgary tussen 1875 en 1940, met allerlei verschillende onderdelen nagebouwd, zoals een drogisterij, een drukkerij en een radiostation uit die tijd. Erg leuk dus om doorheen te lopen.


_3003168Na het bezoek aan Fort Calgary besluiten we nog even de stad in te rijden. Op Prince’s Island is ook van alles georaniseerd. Er zijn drie podia met optredens en er staan overal eettentjes. Het is gezellig druk en vooral de speeltuin is erg in trek bij de kinderen. Na een wandeling over het eiland gaan we weer terug naar de auto en naar huis.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.