Eline’s laatste schooldagen in grade 1

Woendag 25 juni 2008
Deze week ging Eline nog maar drie dagen naar school en nu is dan het schooljaar ten einde. De laatste dagen zijn gevuld met leuke dingen doen.

Op maandag hadden de kinderen van grade 1 een schoolreisje naar Heritage Park. Op school worden deze reisjes altijd al voorbereid en de kinderen werden gevraagd iets ‘van vroeger’ mee te nemen naar school. (Heritage = erfenis, erfgoed). Eline heeft dan ook de trouwfoto van opa en opoe laten zien (“Ja, dat is wel een hele oude foto, he mam?”).

HeritagePark-0365In het park moesten ze in groepjes van vier allerlei vragen beantwoorden over dingen die vroeger anders waren dan nu. Eline heeft een leuke dag gehad, alleen wilde de kinderen in haar groepje niet met de paard en wagen, maar liever in de boot en de trein een ritje maken (ze mochten maar twee van de drie kiezen). Als we dus nog een keer naar Heritage Park gaan, waarschijnlijk doen we dat binnenkort met opa en oma, wil Eline toch echt een keer een ritje in paard en wagen maken!
Omdat Melanie mee was als begeleider, heeft Callum de hele dag bij Peter gespeeld. Het was lekker weer dus ze zijn bijna de hele dag in de achtertuin aan het spelen geweest. Al met al hebben ze denk ik bijna de hele regenton geleegd, Peter was dan ook lekker nat.

Eline \'roeit\'Op dinsdag hadden ze sportdag. Helaas kwam de regen ‘s ochtends met bakken uit de hemel. Wel lekker dat we het gras weer een tijdje niet hoeven te sproeien, maar niet zo leuk voor de kinderen.
Gelukkig knapte het weer in de middag weer op. Ik ging dus met Peter even langs de school om te zien of ze sportdag hadden. En inderdaad waren alle kinderen buiten.
Ze konden zelf kiezen wat ze wilden doen: voetballen, op het doel schieten, verspringen, touwtrekken, midgetgof, van alles. Eline liep (op haar regenlaarzen) met haar vriendinnetje Mellissa alle onderdelen af en had het goed naar haar zin. Tussen de middag hadden ze een hotdog gegeten.

Vandaag was dan echt de laatste dag. Peter had vandaag zijn vriend Morgan op bezoek en Eline ging nog een dagje naar school. De gangen van de school zijn al helemaal kaal, omdat de kinderen al hun werkjes al mee naar huis hebben genomen. Het was een vrij gewone dag, met veel voorlezen en center time waarbij de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen. Ook kreeg Eline vandaag haar laatste rapport mee. Ze doet het heel goed op school, overal voldoende of goed, en mag volgend jaar gewoon door naar grade 2.

Commentaar van de juf:
Eline heeft een druk en opwindend schooljaar achter de rug in de eerste klas! Het is een plezier geweest om haar als mijn leerlinge te hebben! Eline heeft goed vooruitgang geboekt in alle vakken van het lesrooster en heeft voldaan aan de eisen voor de tweede klas. Ze heeft vriendschap gesloten met veel van haar klasgenootjes dit jaar en wordt aardig gevonden! Eline maakt graag lol en kan soms erg levendig zijn. Probeer in de zomervakantie elke dag 5 tot 10 minuten met Eline te lezen. Een hele fijne zomervakantie gewenst Eline! Blijf goed je best doen en hard werken volgend jaar in de tweede klas!

Voor haar Engels (English as a second language) zit ze inmiddels op niveau 3. (Low intermediate)
- luisteren: begrijpt de kern van langere teksten
- spreken: doet mee aan gesprekken met een vertrouwd onderwerp
- lezen: leest met hulp bekende woorden en teksten met een eenvoudige structuur
- schrijven: gebruikt haar woordenschat om korte, samenhangende zinnen te maken.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.