Garage sale

Zondag 22 juni 2008
Gisteren was in de wijk ‘the parade of garage sales’. Een dag in het jaar zijn door de hele wijk garage sales. Mensen verkopen hun oude spullen vanuit hun garage/voortuin. Normaal gesproken zie je hier in het weekend altijd wel ergens een bordje met garage sale staan. Mensen die gaan verhuizen o.i.d. en op die manier van alle rommel af proberen te komen. Gisteren waren er dus vele garage sales door de hele wijk.
‘s Morgens vroeg merkte je al dat er meer verkeer was dan normaal. Als rechtgeaarde Canadees stap je namelijk in je auto en crosst dan de wijk door op zoek naar een koopje. Omdat het een prachtige dag was, besloten wij het op de Hollandse manier te doen: op de fiets. Zo zie je ook eens wat meer van je wijk. Het was natuurlijk wel goed oppassen met al automobilisten die meer op de koopjes dan op de weg letten.

Peter en PollyHet werd een gezellige ochtend. De spullen die de mensen uitstallen zijn hetzelfde als wat je in Nederland op een rommelmarkt vindt. De kinderen hadden hun spaarpotten leeggehaald (ieder 4 dollar) en gingen op zoek naar iets van hun gading. Al snel was de fiets volgeladen met een basketbal, puzzel, boekjes en een sieradendoosje (met een geheime code, cool!). Peter zijn favoriete koopje was een papagaai. Bij thuiskomst bleek die inderdaad nog te werken met wat nieuwe batterijen erin: “Polly want a cracker!”. Iedereen had volop de tijd voor een gezellig praatje en de kinderen werden zelfs nog getrakteerd op een ijsje.
We zijn ook nog even langsgereden bij Peter’s preschool juf: Miss Henry. Ook zij had volop speelgoed staan en ook daar werd natuurlijk wat gekocht. Toen was het geld (plus de 10 dollar die mama erbij had gelegd) toch echt op, en gingen we weer naar huis.

In de middag hebben we naar de kwartfinale van het EK gekeken (Nederland-Rusland). De wedstrijden werden hier gewoon op de kabel uitgezonden, dus die hebben we allemaal kunnen volgen. Helaas hebben we niet kunnen kijken bij Nederlandse kennissen, omdat ik eerst nog een afspraak bij de oogarts had.

Eline en CasperOp zondag hadden Eline en ik weer paardrijlessen. Eline kan al zelfstandig stappen en draven op Casper. Ikzelf zit nog onder de blauwe plekken omdat ik vorige week van Love-it ben gevallen. Eigen schuld: ik dacht dat ik wel kon proberen te galloperen, maar zover was ik blijkbaar nog niet. Vol goede moed ging ik op pad om het vandaag weer een keer te proberen. Maar Daria had Love-it deze keer niet meegenomen. Love-it had blijkbaar zowel Daria als haar vriend gisteren afgeworpen, dus Daria vertrouwde het allemaal niet meer zo. Vandaag kon ik dus op Gheist rijden, en dan zien we wel weer verder…
Peter had een verjaardagsfeestje bij een vriendinnetje van de preschool: Maddy. Het was een leuk feestje, waarbij ook een goochelaar langskwam. Peter heeft dus ook een erg leuke zondagmiddag gehad.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.