Talent Show

Donderdag 19 juni 2008
Het schooljaar loopt ten einde en voor Eline begint een week met leuke dingen doen. Vandaag hadden ze een ‘talentshow’. Eline vond dat ze wel goed was met haar ‘skip-it’.
(Een stok met aan de ene kant een lus en aan de andere kant een bal. Je steekt je voet in de lus en draait met die voet de bal aan het uiteinde rond, dan spring je er met je andere voet overheen.)
Dat wilde ze dus laten zien tijdens de talentenshow. Op internet vonden we een springtouw-rijmpje dat ze er mooi bij kon doen. Heel toepasselijk gaat het over een Dutch girl. Ik heb ‘het refrein’ wat aangepast voor Eline en een tweede couplet erbij gemaakt.

Uiteindelijk werd dit de tekst:

I’m a little Dutch girl,
dressed in blue,
here are the things I like to do:
salute to the captain,
bow to the queen,
turn my back on the boy in green,

I can do this hopping,
I can blow a kiss,
I can do this really fast,
just like this.

I’m a little Dutch girl,
dressed in blue,
here are the things I like to do:
smile to my teacher,
wave to my friends,
turn around till the jumping ends,

I can do this hopping,
I can blow a kiss,
I can do this really fast,
just like this.

Eline had het versje uit haar hoofd geleerd en thuis een beetje geoefend. Ze had in de klas al aan een voorronde meegedaan en ze mocht daardoor vandaag voor de hele school haar kunstje laten zien.
We hadden een blauw t-shirt voor Eline uitgezocht, zodat ze ook echt ‘in blue’ was.

Het was een gevarieerde middag: kinderen lieten pianospel horen, zongen, lieten een schilderwerkje zien, goochelden, van alles. Toen was Eline aan de beurt. Ze kwam op met haar roze jack gewoon aan! Dag… blauw t-shirt. In de spanning, ging ze snel door haar optreden heen, zodat ik nauwelijks tijd had mijn filmcamera in te stellen. Toen iedereen begon te klappen na het eerste vers, vond ze dat het wel genoeg was en stapte op.
Maar Eline heeft het goed gedaan! Iedereen vond het een leuk optreden. Het valt ook niet mee om op te treden voor alle schoolkinderen, ouders en grootouders.

Voor wie nog geen Quicktime heeft… Get QuickTime

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.