Peter’s graduation

Woensdag 18 juni 2008
Vandaag was de laatste dag dat Peter naar preschool ging. Miss Henry had er een leuke middag van gemaakt voor alle kinderen van de preschool.

_3003017Eerst was er een ‘officieel’ gedeelte. De kinderen werden om de beurt naar buiten geroepen en kregen door Miss Henry hun diploma uitgereikt. Ze waren allemaal keurig aangekleed en hadden hun ‘graduation hat’ op. Zoals dat hoort, deed Miss Henry ook nog het kwastje van rechts naar links verplaatsen en dat was het dan. Voor de middagklas (de oudste kinderen) het einde van preschool, en het begin van kindergarten. Voor de ochtendklas nog een jaartje preschool, al dan niet bij Miss Henry.

_3003033Toen iedereen zijn diploma had gekregen, zongen de kinderen twee liedjes, “graduation” en “I have something in my pocket”. Daarna kon het feest dan echt beginnen.

_3003042Eerst gingen de kinderen zelf lekker spelen: bellen blazen, ballen gooien etc. Daarna gingen ze nog een knutselwerkje maken. Ze kregen allemaal een hete steen (echt heet, uit de oven), die ze met wasco mochten kleuren. De wasco smelt op de steen en dat geeft een mooi effect, een aandenken aan deze dag.

Vervolgens was het tijd voor een snack. Deze brachten de ouders mee. Zoals dat hoort bij een kinderfeestje, had ik pannenkoeken gebakken. En volgens mij vielen ze wel in de smaak!
Daarna gingen we wat spelletjes doen. Daarbij moesten de ouders ook meedoen: een race met een van de benen aan elkaar gebonden, een kruiwagenrace en overgooien met waterballonnen. Dat laatste deed Peter liever met zijn vriendje Morgan, dus daar kwam ik even goed weg!

_3003044Aan het einde van het feest werden de vlinders losgelaten, die de kinderen hadden zien veranderen van rups, in pop, in vlinder. Een passend einde voor een heerlijke tijd bij Miss Henry! Ze kregen allemaal nog een klassefoto en een boek mee van Miss Henry. Peter had voor Miss Henry ook een mooie kaart gemaakt en een plant gekocht. Voor de kinderen hadden we vlinders gemaakt met stoepkrijt erin. We hebben samen een hele leuke middag gehad.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.