Regen, regen en nog eens regen

Maandag 26 mei 2008
Laten we het er maar op houden dat we het niet meer gewend zijn: regen! Het regent hier nu sinds afgelopen donderdag afwisselend zachtjes of hard. Ik word er gek van. Ik heb me echter laten vertellen dat het de laatste paar buien kunnen zijn, voordat het in oktober (of nog eerder?) weer gaat sneeuwen. Voor de tuin is het dan ook wel even goed dat het regent, dan hoeven we nog niet te sproeien.
Door de regen zijn verschillende rivieren in Alberta ook aan het overstromen, schijnbaar nog niet zo erg als in 2005, maar er zijn al verschillende woningen ondergelopen, met name ten zuiden en westen van Calgary. Hier is het nog niet zo erg. Het is een combinatie van smeltwater en de vele regen die ervoor zorgen dat de rivieren buiten hun oevers treden.

aesop.jpgWe hebben in het weekend dan ook maar allerlei dingen binnen gedaan. Op zaterdag was hier het Calgary Children’s festival. Helaas was een gedeelte ook buiten, dus dat was echt heel jammer voor de organisatoren. Binnen was ook het een en ander te doen. We hadden kaartjes gekocht voor de voorstelling Aesop Bops. Een theater voorstelling waarbij een verteller op een leuke manier wat bekende fabels vertelde, zoals het verhaal van de muis, die de leeuw uit een net redt, en de visser en zijn vrouw. De kinderen (en ook wij) vonden het heel erg leuk.
Verder konden ze zich laten schminken, verkleden en luisteren naar andere verhaaltjes. Zo kwamen we de zaterdagmiddag wel door.

Zondag hebben we inkopen gedaan. We gingen onder andere op zoek naar regenlaarsen voor Eline, maar daar zijn we niet voor geslaagd. Wel allerlei leuke zomerkleren gekocht. Voorlopig doet Eline het nog maar even met haar winterlaarsen. Het zal toch binnenkort wel stoppen met regenen, toch?

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.