Grassi Lakes

Zondag 18 mei 2008
_3002909We zijn door Lynda en Doug uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen bij hun condo, een vakantieappartement, in Canmore. Vandaaruit kunnen we een leuke wandeling maken in de bergen. Canmore ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Calgary, aan de voet van de Rocky Mountains.

Het appartement ziet eruit als een grote hotelkamer, compleet met keuken, twee slaapkamers en twee badkamers. Een gedeelte kunnen ze afsluiten, zodat ze een van de slaapkamers met badkamer, kunnen verhuren als hotelkamer. Zelf gebruiken ze uiteraard de hele condo. Na het appartement te hebben bewonderd gaan we op weg naar de Grassi Lakes. Dat is een wandeling van ongeveer een uur naar twee heldere meertjes aan de voet van de berg ‘chinaman’s peak’, of tegenwoordig ‘Ha Ling peak’ (Chinaman wordt als denigrerend beschouwd). Genoemd naar de Chinese kok die deze top binnen 10 uur beklom in 1896.

_3002907_3002925_3002927

De kinderen lopen prima zelf op en neer naar de Grassi Lakes, en ze vinden het ook erg leuk. Het is vrij druk op de route, dit is dan ook wat veel Canadezen in hun vrije tijd doen: hiken. Eenmaal boven gekomen vinden we de twee meertjes, die een typisch blauwe kleur hebben en enorm helder zijn. Hier rusten we wat uit en eten een broodje. Ondertussen gooien de kinderen steentjes in het water en kijken naar de bergbeklimmers die er bezig zijn. We nemen de ‘makkelijke’ weg terug naar beneden, een weg die eventueel ook gebruikt kan worden door een auto. Toch is het juist hier dat Peter een paar keer valt: de weg gaat naar beneden en ligt vol met losse steentjes.

_3002910_3002922_3002931_3002954

Na de wandeling gaan we nog even naar een speeltuin in Canmore en eten daar een ijsje. Daarna gaan we terug naar de condo en de kinderen duiken er nog even in het bijbehorende zwembad en hot tub. Aan het einde van de dag eten we nog gezellig wat en rond een uur of 8 rijden we weer uitgeput naar huis toe. Eline en Peter liggen als vanouds uitgeteld in de auto te slapen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.