Een meidenfeestje

Zaterdag 10 mei 2008
Vandaag was het dan eindelijk zover: Eline mocht haar verjaardagsfeestje geven. Ze had 6 meiden van haar school uitgenodigd en ze had er erg veel zin in!

ElineKinderfeestje-3002775ElineKinderfeestje-3002781ElineKinderfeestje-3002791Sneeuw in MeiWe hadden op vrijdag een speurtocht uitgezet door de buurt. Het was een beetje spannend of we dat wel door konden laten gaan: er viel donderdag nog weer 10 centimeter sneeuw! en de vooruitzichten zijn deze week ook niet al te best. Gelukkig was het gisteren zonnig en is een groot deel van de sneeuw alweer gesmolten. Wel was het vrij drassig, dus we hebben de ouders even opgebeld om te melden dat ze vooral niet hun zondagse schoenen aan moesten trekken naar het feestje.

ElineKinderfeestje-3002803Tegen de tijd dat we begonnen met de speurtocht was het lekker weer, met het zonnetje erbij zelfs warm. De meiden renden van opdracht naar opdracht. Op elke hoek die ze moesten omslaan, hadden we een kaart opgehangen met een vraag of een opdracht. Als ze die goed hadden (uitgevoerd), kregen ze te horen welke kant ze op moesten. De vragen hadden allemaal te maken met paarden (om een beetje in de sfeer van de uitnodiging te blijven), zoals: hoe heet het paard van lucky Luke, hoe oud werd het oudste paard en hoe noem je de persoon die voor de hoeven van de paarden zorgt. Na zo’n half uur begonnen de meesten echter wel moe te worden. We zijn toen ook even gestopt voor een snoepje. Toen de speeltuin in zicht kwam, wilden ze daar natuurlijk ook even heen en al met al zijn we zo een uur onderweg geweest met zijn allen.

ElineKinderfeestje-3002817De ‘schat’ die ze aan het einde moesten, zoeken waren de versieringen voor de taart. Ik had zelf een taart gebakken en er wit glazuur op gedaan, en gezegd dat de rest van de versieringen ‘gestolen’ waren en dat ze die moesten gaan zoeken. Uiteindelijk vonden ze in de achtertuin een mandje met icing (glazuur), sprinkles (hagelslag in verschillende vormpjes) en papieren bordjes en servetjes. “Jij hebt dat verstopt!” zei een van de dames nog.

Nadat er voor Eline gezongen was en de kaarsjes waren uitgeblazen, hebben we de taart aangesneden en mocht iedereen zijn eigen stukje taart versieren met rode icing uit een tube en verschillende hageltjes. Helemaal geweldig natuurlijk. Het werd al snel een heerlijke kliederboel! We hadden de slagroom maar achterwege gelaten, het was zo al een rommel genoeg op die taarten.
(Trouwens: zelfs de kinderen vinden onze gebaksvorkjes maar klein. Daar hadden we al eerder commentaar op gekregen toen hier vrienden kwamen eten. Toch vinden wij die in Nederland heel gewoon!)

ElineKinderfeestje-3002821ElineKinderfeestje-3002834ElineKinderfeestje-3002846

ElineKinderfeestje-3002858Toen iedereen weer schoongepoetst was, hebben we de kadootjes uitgepakt. Eline is weeeer erg verwend. Op vrijdag was er ook nog een pakje van opa en oma en ome Ton en tante Wendy binnengekomen met de post, dus ze was weer volop jarig dit weekend.

ElineKinderfeestje-3002872Na de kadootjes was er nog tijd voor een knutselwerkje. De meiden hebben een doosje versierd met stickers en glitterlijm. Het resultaat zag er prachtig uit.
Het laatste halfuurtje (het feestje was van 2 tot 5 uur) hebben ze zichzelf vermaakt met al het speelgoed dat we in de kelder hebben staan.
Een geslaagd feestje denk ik en ondanks dat papa en mama nu afgepeigerd zijn, hebben ook wij veel plezier gehad vandaag en daar gaat het toch om!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.