De volgende stap

gbc730w-sm.jpgDe volgende stap in het proces om te integreren in de Canadese samenleving is de aanschaf van zo’n mega barbeque. Met maar een paar maanden lekker weer in het jaar moet je er vroeg bij zijn. Daarnaast zit in bijna iedere krant die we ‘s ochtends krijgen een foldertje waar de meest fantastische barbeques staan. De ene barbeque is nog groter dan de andere. In sommige folders wordt de grootte van de barbeque aangegeven in aantallen hamburgers die je er tegelijkertijd mee klaar kunt maken. Maar die dingen zijn duur, bedragen tot aan $ 1200 zijn normaal.

Zoveel wilden we niet uitgeven aan een barbeque. De houtskool barbeque in Nederland gebruikten we niet vaak. Dan is $400 al veel te veel. Dus na een paar keer kijken bij verschillende winkels en het doorneuzen van de vele foldertjes die we kregen moest het dit weekend maar eens gebeuren. We gingen eigenlijk naar de Walmart voor waterpistolen (die uit Nederland zijn lek en niet krachtig genoeg en pappa moet toch goed gereedschap hebben als de neefjes komen!). Toen we er toch waren keken we nog even naar de barbeques. Onder de $200, een zijbrander en niet al te goedkope materialen waren de criteria. De Walmart had een aantal mooie barbeques staan voor niet al te veel geld. We zochten er eentje uit maar wilde toch nog even ergens anders kijken. We keken bij drie andere zaken, maar die hadden alleen veel duurdere en grotere modellen. Internet was niet erg behulpzaam bij het uitzoeken en dus moesten we afgaan op ons gevoel. Op zondagochtend ben ik met Peter maar weer terug gereden naar de Wallmart en de hebben we de BBQ die we eerder hadden uitgezocht, ingeladen. Daarna nog even naar de Rona voor een gastank en het samenbouwen kon beginnen.

_3002570 _3002570 _3002576

De gebruiksaanwijzingen waren helder en met de hulp van de kinderen (“welke schroefjes moet je nu hebben pap?”) stond na een paar uur de BBQ klaar. Een korte test en inderdaad alles deed het. Helaas was er niet genoeg tijd om de BBQ echt uit te proberen. Eline had een ponyles om 18:30 en we gingen dus maar macaroni eten. Hopenlijk blijft het deze week mooi weer zodat we vrijdag nog even een steak kunnen uitproberen. Om toch maar even in de stemming te komen heb ik maar een biertje open getrokken.


_3002583

Tadaaaa!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.