Aggie days

Zondag 13 april 2008
Staart vlechtenOp het stampede terrein worden eens per jaar de aggie days georganiseerd. Dit is om schoolkinderen en families te laten beleven wat er allemaal in Alberta gebeurt op de boerderijen. Op woensdag tot en met vrijdag kunnen schoolklassen er terecht, in het weekend is het open voor iedereen. Mama is nog steeds niet zo lekker, dus gaat Rob er met de kinderen heen.

Het feest begint met een ritje in de metro. Wegens de verwachtte drukte (20.000 mensen in het weekend) had ik dus maar de auto laten staan. Gelukkig had ik precies genoeg kleingeld voor een kaartje voor Eline. Ik had zelf al een kaartje en Peter was gratis. Voor de terugweg moest ik dus maar ergens wisselen.

Bij de show aangekomen moest ik eerst een kaartje kopen. De kinderen waren gratis en eigenlijk had ik ook gratis binnen kunnen komen, ware het niet dat ik de coupon vergeten was!
We vielen met onze neus in de boter want we waren nog maar net binnen of een show over stieren, paarden en honden begon. We zochten een plekje op de grond en konden prima zien waar de T-bone steak vandaan komt, waar het hart van een paard zit (en andere onderdelen) en hoe een hond een groep eenden bij elkaar drijft. Twee veilingmeesters lieten horen hoe ze het vee verkochten (die mensen praten snel!). De stier die getoond werd, werd door een van de kinderen voor $73.000,- ‘gekocht’. Geen slechte prijs zou ik zeggen! Van de paarden werden vier verschillende rassen getoond. Een werkpaard, een pony, een showpaard en een ‘miniatuur paard’. Die laatste had zelfs nog een veulentje. Aaaahhhs en ooooohhhhss alom natuurlijk.

VeilingPaard - inwendigVeulen

Na de show liepen we nog wat verder over het terrein. Ze lieten western rijden zien, hoe touwen gemaakt worden en nog veel meer. Het aaibaarheidsgehalte lag zeer hoog met veel jonge en veel aan te raken dieren. De kinderen hebben zich in ieder geval goed vermaakt. We hadden niet genoeg tijd om alles te zien. Volgend jaar dus maar wat eerder gaan.

Rond een uur of 6 waren we weer thuis om te zien hoe het met mamma gaat. Al weer een stuk beter gelukkig.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.