Pasen

Zondag 23 maart 2008 – Eerste Paasdag
Eieren zoeken Vandaag is het Pasen. Zodra de kinderen wakker zijn, gaan ze naar buiten om eieren te zoeken. Gelukkig heeft Rob er gisteravond een paar in de tuin gelegd, zodat ze gelijk aan de slag kunnen. In no time hebben ze natuurlijk alle eieren gevonden, alhoewel de laatste, in de denneboom, toch wat moeilijk bleek.
Na een kort paasontbijt, met Nederlandse beschuitjes en croissants, gaan we met zijn allen naar de manege. Vandaag mag mama ook eens proberen hoe het ook alweer was om op een paard te zitten. Daria heeft aangeboden, dat ik even op haar paard, Gheist, wat rondjes mag rijden.

mama op GeistTerwijl Daria Eline helpt met het opzadelen van Casper, rijdt mama op Gheist wat rondjes door de manege. Dat valt nog niet mee, vooral draven is erg vermoeiend. Waarschijnlijk heb ik morgen ook enorme spierpijn….

20080323-_3002426.jpgEline rijdt inmiddels los door de manege en mag zelfs een echt hoofdstel gaan proberen. (Hiervoor reed ze nog met de teugels aan het halster vastgemaakt). Alleen tijdens het draven houdt Daria de pony nog wel vast, dan heeft Eline er nog weinig controle over.

20080323-_3002433.jpg20080323-_3002441.jpg20080323-_3002439.jpgZodra Eline afstapt vraagt Peter of hij ook even op Casper mag rijden. Dat mag! Peter stond al een uur langs de kant te popelen.(En nee: ditmaal heeft mama hem niet laten vallen….)


Maandag 24 maart 2008 – Tweede Paasdag
Eline en Peter waren er helemaal klaar voorVandaag heeft Rob een vrije dag genomen en gaan we een dagje skien op Mount Norquay, dit ligt bij Banff, op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Calagary. Wij hebben een uurtje les om de berg een beetje te leren kennen en te leren hoe we om moeten gaan met de stokken. Ook Peter heeft een uurtje les en kan daarna terecht bij de dagopvang voor kinderen. Eline krijgt 4 uur les, met tussendoor een uurtje lunchpauze. Alles is goed verzorgd. Eline heeft mazzel, want ze is de enige die zich heeft aangemeld voor de les, dus ze krijgt de hele dag prive les. Ze gaat zelfs een keer op de skilift en van een groene helling af. Maar dat blijft bij een keertje. Ze vindt het toch wel eng zo hoog.

Annette had er lol inRob en Annette hebben de nodige valpartijen en merken dat 4 uur skien best erg inspannend is als je het nog niet eerder zo lang hebt gedaan. Maar we houden dapper vol. Helaas is het niet zo heel mooi weer: het is bewolkt en sneeuwt een beetje, geen zonnetje jammer genoeg. Toch hebben we genoten, maar hebben morgen waarschijnlijk spijt en heel veel spierpijn.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.