Goede vrijdag en Paaszaterdag

Vrijdag 21 maart 2008
In tegenstelling tot in Nederland hebben veel mensen hier op Goede Vrijdag vrij. Daar staat dan weer tegenover dat de tweede Paasdag geen verplichte vrije dag is. In ieder geval hebben Rob en de kinderen vandaag dus een vrije dag. We besluiten om naar de dierentuin te gaan. Daar zijn wat extra activiteiten vanwege de Pasen. Er zijn optredens van clowns, de kinderen kunnen een speurtocht doen en verschillende spelletjes. Ook gaan we natuurlijk even kijken bij de dieren. We gaan langs bij het nieuw geopende basin voor de roggen en we zien hoe het baby olifantje is gegroeid.

Zaterdag 22 maart 2008
Eline zoekt ‘eieren’Peter zoekt ‘eieren’In de herfst hadden we al meegedaan met de pumpkin hunt op Butterfield Acres, een kinderboerderij in Calgary. Daarom leek het ons leuk om nu ook de Easter Egg hunt te doen. Eerlijk gezegd viel dat een beetje tegen. De kinderen hebben zich gelukkig wel vermaakt.
20080322-_3002354.jpg Ze begonnen met een kort verhaal, over wat er van hen verwacht werd vandaag: Eerst gingen ze op zoek naar gekleurde stenen in het veld (waarom geen eieren !?!) die de Easter Bunny kon gebruiken als basis voor zijn paaseieren. De stenen moesten ze in de konijnengang gooien, zodat de paashaas er mee aan de slag kon.
Daarna gingen de kinderen nog wat plantezaadjes planten in een potje, wat ze daarna mee naar huis mochten nemen.

Na nog een kort bezoekje bij de konijnen, ponies en geiten gaan we weer op huis aan. Bij de uitgang krijgen de kinderen nog een ei gevuld met snoepjes mee naar huis.

Peter verft eierenEline verft eierenEenmaal thuis gaan de kinderen nog eieren verven voor de Pasen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.