Op naar Disneyland!

Maandag 3 maart 2008

20080304-_3001777We hadden het de kinderen al beloofd: Nu we toch zo ‘dichtbij’ zijn, gaan we wel een keertje naar Disneyland. De vijfde verjaardag van Peter is dan ook een mooie gelegenheid om een weekje vrij te nemen en naar Californie te gaan.

Vandaag moeten we heeeeel vroeg op. Onze vlucht vetrekt al om half 7. Dan moet je natuurlijk twee uur van tevoren inchecken, hebben we een half uur nodig om bij het vliegveld te komen, en moeten we de auto nog parkeren… Al met al stond de wekker dus op half 4!

20080303-_3001752Ruim op tijd waren we bij het vliegveld en kon het avontuur beginnen. We vlogen eerst naar Seattle en stapten daar over op het volgende vliegtuig naar Los Angeles. Jammer genoeg hadden we twee uur wachttijd tussendoor, maar met wat spelletjes en boekjes ging de tijd nog redelijk snel voorbij.

Eenmaal in LA gingen we op zoek naar een shuttle om ons naar het hotel in Annaheim te brengen. Dit bleek voor ons samen zo’n 60 dollar te gaan kosten, dus we besluiten om toch maar gelijk een auto te huren. Op de bonnefooi stappen we daarom op een shuttle bus naar een auto-verhuurbedrijf. Hier aangekomen blijkt dat ze geen middenklasse auto’s meer hebben, maar we kunnen nog wel een pickup-truck huren. Dat vinden we wel een beetje overdreven. Gelukkig zitten alle auto-verhuurbedrijven dicht bij elkaar, dus we lopen naar de volgende verhuurder. Daar kunnen we nog wel een normale auto huren, alhoewel, normaal? We krijgen een mini-van met zitplaatsen voor wel 7 personen. De kinderen kunnen dus kiezen waar ze willen zitten.

20080303-_3001762Anaheim blijkt toch nog drie kwartier rijden te zijn van het vliegveld, maar de reis gaat voorspoedig en we hebben het hotel al snel gevonden. Het is een motel, zoals je veel in Amerikaanse films ziet: een eigen voordeur, daarna een kamer met twee dubbele bedden, een badkamer en een wastafel. De kinderen vinden het helemaal geweldig: vanuit het bed televisie kijken. Nadat we de koffers hebben uitgeladen, gaan we op zoek naar een plek om te eten. Het is al met al toch al een uur of zes geworden.

20080303-_3001753We lopen naar ‘downtown Disney’, dit is een centrumpje voor het Disneyland-park met de Disney-hotels, restaurants en winkeltjes. Het is er erg gezellig en we vinden al snel een Italiaans restaurantje dat er wel kindvriendelijk uitziet.
Terwijl we op ons eten wachten, worden we vermaakt door een ballonnenman. Die maakt op verzoek van de kinderen (tegen een fooi uiteraard) een mooie ballonfiguur. Hij maakt er zeker wat moois van: piratenhoeden en zwaarden, compleet met een papegaai op de schouder, vissen aan een hengel, beertjes in hartjes, prinsessenkroontjes, wat je maar wilt. Als Peter aan de beurt is (Eline wil niet, ze is bang dat hij knalt) wil hij graag een cowboy worden. Ja, en laat hij dat nou net niet kunnen. Hij kan geen cowboyhoed en pistool vouwen. Na veel heen en weer gepraat wordt het dan maar een motorfiets. Rob was al lang blij dat hij er niet met een beertje in een hartje vandoor ging (Je bent toch geen meisje Peter!) Peter was helemaal in zijn nopjes met zijn mooie motor.

Aangezien het Disneypark al om 8 uur sluit, hebben we geen kans meer om daar naar binnen te gaan. Dat wordt dus morgen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.