Disneyland park

Dinsdag 4 maart 2008

20080304-_3001842HIEP, HIEP, HOERA !!!
Vandaag is het Peter zijn 5de verjaardag!!

Het is wel een beetje een gekke verjaardag: we hebben geen taart en alle kadootjes liggen nog thuis, die worden zaterdag pas uitgepakt. Maar het vooruitzicht van Disneyland maakt alles goed.

20080304-_3001779We gaan eerst even snel wat ontbijten bij de Subway en daarna naar het park. Het motel is op loopafstand dus dat is goed te doen. Om negen uur, zodra het park opengaat, staan we in de rij om naar binnen te kunnen.
Het is heerlijk weer, een zonnetje, maar niet te warm en we zijn blij dat we onze zomerkleren weer eens aan kunnen en niet op snowboots hoeven rond te sloffen.

20080304-_3001809Het eerste ritje waar we langs lopen is de vlucht van Peter Pan. Nu is Eline niet zo’n held in al deze attracties, vooral omdat het binnen donker is, en ze niet weet wat er gaat komen. Maar ik moet zeggen: de meeste dingen waarvan wij zeiden dat ze daar best binnen kon gaan, is ze ook mee geweest. Dan hoeft mama tenminste niet de hele tijd buiten te blijven staan met Eline, terwijl Peter en Rob wel lol hebben.

20080304-_3001915Waar Eline wel veel plezier in heeft, zijn de ritjes gewoon buiten: de Dombo draaimolen, de dansende kopjes van Alice in Wonderland en een ritje in de trein. En ook bij de show van de prinsessen heeft ze lekker meegedanst.

Peter is wel overal voor in. Als hij er groot genoeg voor is, gaat hij er ook in. Dat betekende dus ook Space Mountain, een nogal heftige achtbaan in het donker. Daar was hij net groot genoeg voor (1.02 m). Hij is dus met Rob meegeweest, maar hoefde geen tweede keer!

20080304-_3001892Naast de verschillende ritjes en attracties, kon je ook op de foto met verschillende Disney figuren. We hebben er een paar gedaan, maar vonden het niet echt de moeite om daar al te lang voor in de rij te staan. De eerste die we ‘ontmoetten’ was Mickey Mouse. We vonden hem in zijn eigen huis, in ‘Toontown’, een stadje alsof je in een striptekening staat.

20080304-_3001949Daarna gingen we een boottochtje maken met de rivierboot “Mark Twain”. Ik liep met Peter te zoeken naar een goed plekje op de boot, toen we langs de ‘stuurman’ liepen. Hij nodigde ons uit om bovenin de stuurhut mee te varen en zelfs te sturen. Dat wilden we natuurlijk wel. Dus Peter kreeg een kapiteinspet op en mocht aan het roer, terwijl Eline de bel moest luiden en de stoomfluit mocht laten gaan. Dat was een mazzeltje en erg leuk om mee te maken. Aan het einde van de tocht kregen ze ook nog allebei een diploma uitgereikt.

20080304-_3001992Daarna was het tijd voor nog meer ritjes een een ontmoeting met Poeh beer, Tijgetje en Eyoor.

Om zeven uur begon de parade. Dat moesten we natuurlijk ook nog zien. Helaas werd het wel een beetje fris ‘s avonds, dus we hadden het wel een beetje koud, maar als echte Canadezen kunnen we dat natuurlijk inmiddels wel hebben.

20080304-_3002060We vonden gelukkig nog een plekje lekker vooraan en konden het dus allemaal goed zien. De parade is betoverend mooi. Allerlei bekende sprookjes komen voorbij (Peter Pan, Belle en het Beest, Pinnokkio, de leeuwenkoning, de kleine zeemeermin en nog meer). Vooral Eline heeft met open mond zitten kijken naar alles wat langs kwam en kon er geen genoeg van krijgen.

Toen was het wel weer mooi geweest en zijn we met de meute mee naar buiten gelopen en terug naar het motel gegaan.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.