Monster Jam

Zaterdag 1 maart 2008
20080301-_3001697What do we need? MORE POWER!!! Met dat motto trokken Peter en ik vandaag naar de Saddledome in Calgary om MonsterJam bij te wonen. Afgelopen week werden op de televisie de reclames van dit evenement uitgezonden en er werd een speciale melding gemaakt voor kinderen. Toen ik Peter dan ook vroeg of hij zijn monstertruck in het echt wilde zien wist ik natuurlijk al wat het antwoord zou zijn.

Het begon om 2:00 en we gingen even na 1:00 van huis. Het was redelijk druk zodat we even moesten zoeken naar een plekje. Uiteindelijk heb ik de auto langs de kant van de weg kunnen parkeren en konden we dus gratis staan.

Na het ophalen van de kaartjes konden we nog even bij de souvenirs stands kijken. Peter wilde graag een vlag. Eerst wilde hij een ‘checkered flag’ maar later toch maar eentje van de auto die hij nu ook heeft. Toen nog even naar de wc en onze plek opzoeken.

20080301-_3001693We zaten vrij bovenaan op de tribune maar konden toch alles goed zien. Ik had voor Peter oordopjes mee en dat was ook geen overbodige luxe. Wat een lawaai maken die dingen! Ik had mijn camera meegenomen en kon met de telelens goed dichtbij komen. Ik heb echter maar een half uur fotos kunnen maken voordat een suppoost mij kwam vertellen dat ze de camera zou afnemen als ik ‘m niet weg zou doen. Blijkbaar had ik een te professionele camera. Hier was bij de deur al melding van gemaakt. De mensen met compactcameras konden wel gewoon blijven fotograferen. Niet eerlijk dus.

20080301-_3001718Met een paar sprongen werd bepaald wie de winnaar was van de monster trucks. Hoe dit bepaald werd was me niet duidelijk maar het zag er wel spectaculair uit. Daarna was het tijd voor quad races. Calgary tegen Edmonton. Gelukkig won Calgary. Tussen elke race door kwamen de Hooters girls voorbij. Ze schoten t-shirts in het publiek. Helaas kon ik hier geen foto meer van maken.

20080301-_3001731In de pauze werd een springschans neergezet en konden wij even een hotdog halen. We waren precies op tijd terug om de motoren te zien schans springen. Hierbij kwamen de rijders los van de motor zodat ze allerlei truuks konden uithalen.

Ter afsluiting was de freestyle race van de monster trucks. Ze mochten doen was ze wilden en werden door de jury beoordeeld. Drie trucks kregen de ‘perfect score’, waaronder “El Toro Loco” de truck die Peter heeft. Maar de winnaar was toch wel “Gravedigger”. Die sloeg bijna om met zijn capriolen maar wist dat op het laatste moment te voorkomen.

Na afloop konden we stapvoets naar huis waar we alle verhalen aan de dames konden vertellen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.