Mazzeltje

Maandag 25 februari
Ski heuvelVandaag moest het dan eindelijk maar eens gebeuren. Ook ik (Annette) heb een skiles. Bij het aanpassen van de schoenen en op maat maken van de ski’s is het al akelig rustig. Ik heb dus mazzel. Ik blijk ook nog de enige die zich op maandagavond heeft ingeschreven voor een ‘discover ski’ les en krijg dus een prive-lesje.
Dat schiet lekker op. Na een paar afdalingen van de ‘silver’ en ‘gold’ carpet om te leren remmen en draaien, gaan we dus al snel beginnen aan het echte werk: van de hoge berg af. Ik zie eerst wel een beetje op tegen de stoeltjeslift, maar dat blijkt allemaal reuze mee te vallen.

We beginnen aan de minst steile kant van de heuvel, maar ik moet zeggen dat het er van bovenaf nog best steil uitziet. Omdat het al een paar dagen aan het dooien is, en ‘s nachts weer opvriest, was de baan ook behoorlijk ijzig geworden. Dat betekent dat je weinig grip krijgt met je ski’s en ik ging dan ook af en toe behoorlijk hard naar beneden. Maar geen valpartijen en botsingen en redelijk keurige bochtjes gedraaid. De docente was tevreden en kon haast niet geloven dat het mijn eerste keer was.

Dus na nog een afdaling gaan we aan de steilere kant van de heuvel naar beneden. Ook dat gaat allemaal prima. (Kleine valpartij tussendoor: maar geen gebroken ledematen). Dan zit de tijd er helaas alweer op. We hadden geen tijd om ook nog met stokken te oefenen, dus dat moet een volgende keer nog… Want het is inderdaad erg leuk om te doen!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.