Zomer in je kop.

Zaterdag 23 februari 2008
20080223-_3001643.jpg20080223-_3001646.jpg
Voor iedereen die denkt dat we hier nog steeds in de diepvries zitten: dat valt reuze mee. Het is de hele week al boven nul. Op woensdag werd het zelfs 11 graden. In de zon en uit de wind is het dan ook gelijk erg lekker. Peter wilde zelfs op zijn teenslippers naar buiten, maar dat vond zijn moeder wat al te optimistisch, zeker gezien de grote hopen sneeuw die er nog liggen. Toch zie er al de nodige optimisten met korte broek en korte mouwen rondlopen. Daar wagen we ons nog maar niet aan. Wel waren de kinderen vandaag lekker buiten aan het spelen in hun ‘tentje’.

20080223-_3001652.jpg

Gelukkig maken ze op Canada Olympic Park nog wel in de avonduren sneeuw bij. Je kunt er ondanks de hoge temperaturen dus nog steeds skien. Op vrijdagavond heeft Rob dan ook zijn eerste skiles genomen. De vrijdagavond zou de kans dat hij samen met kleuters moest leren skien kleiner. Maar niet nul zo bleek bij aankomst. Samen met drie 8 jarigen werden de eerste oefeningen gedaan. Steppen op de ski, rondje lopen op de schoenen, balanceren op 1 ski en pizza’s maken, alles werd samen met de andere kinderen gedaan. Toen twee keer op de gold carpet voordat de instructeur het wel tijd vond voor de stoeltjeslift. Hij vond wel dat het snel ging maar bijna iedereen had er zin in. In twee minuten waren ze boven aan de berg. Het was even wachten totdat de groep weer compleet was dus kon er nog even van het uitzicht genoten worden. Daarna konden ze de instructeur naar beneden volgen. De combinatie van bochtjes maken en de steile helling was voor een paar kinderen te veel. Eentje begon ontzettend te gillen op het moment dat ze viel, alsof ze van de berg af viel en te pletter sloeg… Het bochtjes maken ging goed en halverwege de berg kon Rob overschakelen op parallel bochtjes maken. De tweede run van de berg was leuker omdat er minder gegild werd. Het laatste gedeelte van de berg is Rob alleen naar beneden gegaan. Een ‘next step’ is niet nodig volgens de instructeur. Gewoon een paar stokken en niet meer van die beginners ski’s en lekker van die berg af gaan. Rob wil nog wel even een extra les om nog iets meer te oefenen, maar daarna wordt het tijd voor een echte berg (zei hij overmoedig).

Nu Annette nog…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.