Student convention

Vrijdag 8 februari 2008
Vandaag is het ‘student convention’ op school bij Eline. Er zijn veel vrijwilligers nodig om de kinderen te helpen. Dus een goede gelegenheid om eindelijk eens te gaan helpen op school. Rob heeft een dagje vrij genomen en let op Peter, terwijl Eline en ik naar school gaan.

Tijdens de student convention zijn er een aantal ouders die een korte workshop geven over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld lacrosse, fire fighting, Tae Bo, Oekraiense dans, koekjes decoreren, etc. Eline heeft allemaal echte meidendingen uitgekozen en doet uiteindelijk mee aan: valentijnskaarten maken, toneelspelen en nail art.

OrigamiIkzelf help de hele dag bij Origami, waar de kinderen verschillende dieren leren vouwen. (Wat trouwens nog behoorlijk moeilijk blijkt te zijn, maar wel erg leuk).
Het is een gezellige dag en een mooie gelegenheid om eens wat meer kinderen uit de klas van Eline te leren kennen. Af en toe heb ik ook de kans om even te spieken bij de andere workshops en te kijken wat Eline aan het doen is.

Het is een erg koude dag en Rob besluit dan ook om ons ‘s middags op te komen halen bij school. Ik zit nog niet in de auto of Peter roept: ‘de deur kan niet meer dicht!’. Wat blijkt: Rob is de garage uit gereden voordat de garagedeur helemaal open was. Handig! Dat is dus een lekkere schade aan de garagedeur. Hij kan gelukkig nog wel open en dicht, maar moet wel gerepareerd worden. Nu maar hopen dat de verzekering dat gaat dekken!

Rob is vandaag met Peter naar ‘Multicurural Services’ gegaan om hem nogmaals in te schrijven voor Kindergarten. Omdat hij een ESL student is (English as a Second Language) is het blijkbaar niet voldoende om hem alleen bij de school zelf in te schrijven, maar moeten we naar de Calgary Board of Education. Uiteindelijk blijkt Rob daar aleen weer hetzelfde formulier in te moeten vullen dat ik ook al op school had ingevuld, met dit verschil dat er een roze sticker op zit. Peter hoeft dus niet beoordeeld te worden voor Kindergarten. De formulieren moet ik dan weer op Scenic Acres school gaan inleveren (hoezo, efficient werken?).

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.