Peter’s rapport

Donderdag 24 januari 2008
Vandaag had ik een gesprek met Miss Henry over de voortgang van Peter op preschool. Hij krijgt niet echt een rapport, maar hij wordt door Miss Henry wel beoordeeld op een aantal verschillende gebieden.

Hij doet het heel goed op preschool. Hij kent alle letters die ze inmiddels behandeld hebben (a t/m k), kan tot tien tellen en hij vindt het vooral heel leuk om knutselwerkjes te doen. Langzamerhand heeft hij ook meer contact met de andere kinderen en vraagt ook of hij mee mag doen met hun spelletjes. Het belangrijkste minpuntje is dat hij moeilijk stil kan zitten als er een verhaaltje wordt voorgelezen en wanneer hij iets wil zeggen tegen zijn juf dan begint hij gewoon, zonder eerst netjes zijn vinger op te steken.

Hij is inmiddels meer dan klaar voor kindergarten, en daar hebben we hem ook al voor opgegeven. Hij mag dus in september beginnen op de school van Eline. We moeten hem alleen nog laten testen op zijn engels, net als Eline heeft gedaan toen we hier net waren. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel extra begeleiding hij krijgt op school als ESL student (Engels als tweede taal).

Peter en KaylenZelf had ik ook gemerkt dat zijn engels steeds beter wordt. Wanneer we naar de playgroup gaan in het wijkgebouw, speelt en praat hij daar ook meer met de kinderen die daar zijn. Hij speelt vooral met een meisje, Kaylen. Zij is ook 4 en ze zijn allebei wat ouder dan de meeste andere kinderen daar. Kaylen heeft het hoogste woord, maar ik merk dat Peter ook steeds meer terug zegt.

Miss Henry heeft aangegeven wat strenger te zullen worden naar Peter toe wanneer ze in de kring zitten om een verhaaltje voor te lezen. Tot nu toe liet ze hem altijd maar een beetje aanrommelen omdat hij nog niet zoveel engels sprak. Daarnaast gaat ze wat drie letter woordjes met hem oefenen en voorbereidende schrijfoefeningen doen. Waarschijnlijk vindt Peter dat ook heel leuk om te doen, en dan heeft hij alvast een klein beetje voorsprong als hij straks in september eindelijk naar de kleuterschool mag.

Een mazzeltje is dat een van de kinderen stopt bij miss Henry en Peter daardoor vanaf februari drie middagen naar preschool kan (hij gaat nu maar twee middagen).

Peter’s ‘beoordeling’:
____________________________________________________________________________
Student Notes and Assesment Peter

Januari 2008

Early reading:
- knew 100% of the letter names A-K
- knew 100% of the letter sounds A-K (fairly well)
- very good at identifying and matching rhyming words (loves singing)
- knows colours

Early math:
- knows # 1-10
- numbers 10-20 are emerging (some trouble with irregular ones, like 11, 12, 13 and 15)
- good one-to-one correspondence when counting
- able to continue an AB pattern , but not ABB
- able to complete a 9 piece puzzle
- knows shapes

Fine/gross motor:
- left-handed
- pretty good pencil grasp, just needs to fold the other fingers down, out of the way
- able to cut in a straight line and a circle
- able to throw and catch a ball

Other:
- eager to learn
- loves crafts
- speech is improving steadily and quickly, particularly vocabulary
____________________________________________________________________________

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.