Paardrijden

Vrijdag 25 januari 2008
080125-ElinePonyRijden-3001142Daria heeft een andere manege gevonden (de Cochrance Agricultural Society), waar ze Eline les kan geven. Vanmiddag had ze vrij genomen om zelf met haar paarden te oefenen, dus ook Eline kon komen voor een rijles. Papa had vandaag ook vrij (net als de kinderen, een studiedag voor de onderwijzers) dus we konden met zijn allen een kijkje gaan nemen bij de nieuwe stal.

Het zag er allemaal mooi uit. Hier kunnen geen paarden gestald worden, dus het is echt alleen een plek om heen te gaan met je eigen paarden.

080125-ElinePonyRijden-3001154Een paardrijles begint voor Eline met het borstelen van Casper en het uitkrabben van zijn hoeven. Daarna is het tijd om het zadel erop te leggen en de teugels aan het halster te doen. Eline rijdt nog niet met een bit in, om de mond van Casper te sparen.

In de bak houdt Daria de pony altijd aan een lijn. Eline oefent in stappen, laten stoppen en sturen van Casper. Ook het op- en afstijgen komt aan de beurt. Vooral opstijgen is lastig voor Eline. De kleine pony is voor haar nog hoog genoeg.

080125-ElinePonyRijden-3001160Na het ritje moet Casper natuurlijk weer geborsteld worden, en krijgt hij nog iets lekkers. Eline is in ieder geval blij dat ze weer aan de slag kan met Casper. Voor ons is het ook ietsje dichterbij dan de stal waar we eerst heengingen. Nu maar zien hoe het verder gaat lopen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.