Het nieuwe jaar

Maandag 1 januari 2008
Oliebollen bakkenGisteravond hebben we rustig thuis het oude jaar afgesloten. We zijn in de ochtend natuurlijk begonnen met oliebollen bakken. Omdat ze die hier ook niet kennen, moest het natuurlijk helemaal vanaf de basis gemaakt worden. Dus een kookboek waarin staat: ‘neem een pak oliebollenmix’, daar hebben we natuurlijk niets aan.

Gelukkig zijn er op internet genoeg recepten te vinden. Na de eerste (een beetje mislukte) poging (te weinig zout), smaakten ze voortreffelijk. Om te voorkomen dat het huis de hele dag in de baklucht zou zitten, stond mama gezellig in haar eentje in de garage te vernikkelen, maar het was het waard. We hebben ook nog wat oliebollen bij Doug en Lynda gebracht. Erg benieuwd of zij er wat aan vonden!

Ga maar in de garage staan met die luchtLekker koud daar ookLekker mam!

Om vier uur in de middag konden we de eerste mensen al een gelukkig nieuwjaar gaan wensen. In Nederland was het immers al middernacht. Enigszins jaloers hoorden we hoe Fons zijn vuurwerk stond af te steken, want dat mogen we hier helaas niet.
In de avond hebben we lekker de hele avond Nederlandse televisie zitten kijken, via internet. Youp van ‘t Hek, Paul de Leeuw en verschillende jaaroverzichten kwamen voorbij. Ook hebben we wat spelletjes gespeeld en met de Wii gespeeld.

Peter trok het niet meerRond een uur of tien viel Peter uiteindelijk op de grond in slaap. Eline heeft het zelfs volgehouden tot het nieuwe jaar. Opa en opoe waren zelfs alweer op om ons ook het allerbeste voor het nieuwe jaar te wensen. Helaas dus geen vuurwerk gezien dit jaaar. Daarvoor hadden we de stad in moeten gaan en daar hadden we geen zin in. Hier op straat was het angstvallig stil in vergelijking met Nederland.

Vanuit Canada, voor iedereen die onze blog bijhoudt:


EEN HEEL GELUKKIG 2008 GEWENST!


Bedankt voor de vele berichtjes die we al op onze blog hebben mogen ontvangen. Het is leuk om te merken dat zoveel mensen met ons meeleven. Hopelijk zien we iedereen weer terug op de blog in het nieuwe jaar.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.