Een ponyritje

Vrijdag 28 december
12-28-3000568.jpgDe collega van Rob heeft een eigen paard en een pony bij haar huis staan. Ze heeft Eline uitgenodigd om eens een keer een ritje te komen maken op haar pony. Dat liet Eline zich geen twee keer zeggen. Hoewel ze in Nederland eigenlijk nooit een rondje wilde rijden op een pony, heeft ze het nu nergens anders meer over.
Vandaag was het dan eindelijk zover. We rijden naar een manege, waar Daria, de collega van Rob, haar paard berijdt. Het is ongeveer een half uurtje buiten de stad, en goed te vinden. Het blijkt dat we er al eens eerder langs zijn gereden, toen we een kerstboom gingen ‘omhakken’.

Eline is er helemaal klaar voor. Ze heeft de oude cap van haar moeder op (per ongeluk meegenomen naar Canada) en mag eerst een paar rondjes zonder zadel rijden. Eerst maar eens kijken of ze er wat aan vindt, voordat we de pony, Casper genaamd, gaan opzadelen.
Eline kan er geen genoeg van krijgen.

12-28-3000566.jpgOok Peter mag een rondje proberen. Hij zit de hele tijd te giebelen, totdat hij ervan af kukelt. Mama stond erbij en keek ernaar, die zat net even niet op te letten, toen Peter ervan af schoof en in het zand viel. Gelukkig wil hij er, na wat tranen van de schrik, wel weer op en kunnen we het rondje afmaken. Een rondje vindt hij echter wel mooi genoeg en hij klimt er niet weer op.

Daarna wordt Casper opgezadelt en mag Eline weer verder wat rondjes rijden. Ze gaat zelfs even in draf, maar dat gehobbel bevalt toch niet erg. Mama neemt de pony van Daria over, zodat zij ook op haar eigen paard kan gaan rijden. Zo krijgt mama ook de nodige lichaamsbeweging, want Eline krijgt er niet snel genoeg van.

zonder zadelborstelenmet zadel

Na het afstappen, moet Casper natuurlijk ook even geborsteld worden, en zelfs de hoeven worden door Eline gekrabt. Dat hoort er natuurlijk ook allemaal bij, en Eline vindt alles geweldig.
In het verleden heeft Daria aan kinderen paardrijlessen gegeven op Casper en waarschijnlijk wil ze dat weer gaan doen, dus wie weet wordt Eline haar eerste leerlinge in Canada. We zullen het zien. Aan Eline zal het in ieder geval niet liggen….

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.