Onze eerste kerst in Canada

Eerste kerstdag
rendieren lokken voorVandaag is het dan onze eerste kerst in Canada. Eigenlijk begon het gisteren natuurlijk al. De kinderen hebben voordat ze naar bed gingen ‘magic reindeer dust’ buiten gestrooid. Dat was om de rendieren van Santa naar ons huis te lokken. Ook hebben we ‘cookies and milk’ neergezet voor de kerstman, zodat hij wat te snoepen heeft als hij hier de kadootjes komt brengen. Eline en Peter hebben allebei een sok bij de open haard hangen, voor wat kleine kadootjes (stocking stuffers).

De kerstdag begon op een redelijk tijdstip. Rond kwart over zeven kwam Peter uit bed en vroeg natuurlijk of hij nu dan eindelijk naar beneden mocht. Dat mocht. Al snel hadden ze de kadootjes uit de sok al opengemaakt. Ondertussen probeerden we contact te leggen met opa en opoe, zodat die ook nog wat van de feestsfeer konden meeproeven. Uiteindelijk was het gelukt en leek het toch een beetje of je ‘samen’ was met de kerstdagen.

Voor Eline had de kerstman een Polly Pocket in een camper en knutselspullen gebracht, voor Peter een treinremise voor bij zijn houten trein en een hotwheels baan. Maar het allermooiste was natuurlijk de Nintendo Wii. Na wat oefenen konden de kinderen daar al aardig mee overweg. Dus daar hebben ze al veel mee gespeeld. Het ziet er wel een beetje idioot uit, twee kinderen, waarvan de ene zogenaamd een honkbal gooit en de andere hem probeert weg te slaan. In ieder geval is het wat actiever dan alleen op de bank zitten met een videospelletje.

Peter kadoEline kadoDe Wii

In de middag waren we uitgenodigd om bij Doug en Lynda te gaan eten. Daar hebben we dan ook een hele gezellige avond doorgebracht. We hebben een traditionele kalkoen maaltijd gegeten en lekker kunnen kletsen, terwijl de kinderen elkaar vermaakten.

Boxing day
Tweede kerstdag is hier boxing day. Heel veel winkels zijn die dag open en hebben spullen in de uitverkoop. Met name electronica en kleding zijn op deze dag erg populair. ook Rob had zijn oog laten vallen op een koopje en ging (alleen) de stad in (de kinderen zaten aan de Wii geplakt). Dat doet hij dus nooit meer. Niet aleen was de geheugenkaart die hij wilde hebben al uitverkocht, maar de rijen waren enorm. Onverrichterzake kwam hij dus weer terug. De hele dag hebben we verder wat aangerommeld in huis en we hebben alvast wat boeken ingeslagen om te zien waar we in de zomervakantie allemaal naartoe willen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.