Lake Louise

Maandag 24 december 2007
12-24-3000512Alle kerstinkopen zijn gedaan, dus we hebben vandaag de tijd om naar de Rocky Mountains te gaan. Het is er mooi weer voor, dus we besluiten om naar Lake Louise te gaan, een bevroren meer bij een duur hotel, waar ze ieder jaar een ijspaleis maken. De jassen, mutsen, wanten, schaatsen en de slee worden allemaal in de auto geladen en daar gaan we op weg…

5 minuten uit de auto!!Het is toch nog wel twee uur rijden naar Lake Louise, maar gelukkig is er onderweg genoeg te zien. De sneeuw en de wolken die op de bergen rusten.

Knie diep in de sneeuwUiteindelijk zijn we er dan toch en het blijkt dat hier behoorlijk wat meer sneeuw ligt dan in de stad. Peter is ook nog geen 5 minuten uit de auto of hij is al bedolven onder de sneeuw. “Help, help” klinkt het ineens. Peter zit vast in de berg sneeuw die ze naast de parkeerplaats hebben geveegd, dus papa kan tot zijn knieen in de sneeuw stappen om Peter uit de sneeuw te ‘redden’.

Dan laden we de kinderen op de slee en gaan op weg naar het meer. Het ziet er prachig uit, zo’n bevroren meer met allerlei besneeuwde bomen op de achtergrond en midden op het meer: het ijspaleis. Rondom zijn mensen aan het schaatsen, dus ook papa haalt voor ons de schaatsen, zodat wij ook een rondje kunnen proberen.
12-24-300049512-24-300048112-24-3000492Er zijn veel touristen en blijkbaar ook veel mensen die voor de eerste keer op het ijs staan. Wij vallen dus niet erg op met ons gekrabbel op het ijs. Het is wel even wennen weer tegen de wind in te schaatsen. Na een half uurtje schaatsen hebben we het dan ook wel weer gezien en gaan op zoek naar een warme plek om iets te eten voordat we weer teruggaan naar Calgary.

12-24-300051912-24-3000512Smile!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.